NAJNOVIJE
Vukovarska Gradska tržnica spremna je za otvorenje, čeka se odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite

Vukovarska Gradska tržnica, točnije zelena tržnica, spremna je ponovno otvoriti svoja vrata trgovcima i kupcima, a čeka se samo odluka nacionalnoga Stožera civilne zaštite kojom će to biti omogućeno. Da su u ovom objektu poduzete sve mjere zaštite u suzbijanju širenja koronavirusa, uvjerio se i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je obišao prostor Gradske tržnice.

(Utorak, 07 Travanj 2020 16:34)
U Hrvatskoj 60 novih oboljelih

U Hrvatskoj je 60 novih oboljelih od koronavirusa, a ukupni je broj oboljelih 1282, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Utorak, 07 Travanj 2020 14:45)
Osijek najavio otvaranje zelenih tržnica

Dvije su novooboljele osobe i na području Osječko-baranjske županije, objavio je Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(Utorak, 07 Travanj 2020 14:33)
Počinje isplata poticaja poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da ovoga tjedna kroz drugu ratu i poravnanja započinje isplata preostalih 800 milijuna kuna potpora za poljoprivredu na temelju podnesenih jedinstvenih zahtjeva za 2019. godinu.

(Utorak, 07 Travanj 2020 12:45)
Stožer VSŽ - Dvije novooboljele osobe, ukupno 26 zaraženih i 585 osoba u samoizolaciji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji na COVID-19 ukupno imamo pozitivnih 26 osoba, od toga 2 nove osobe koje dolaze s područja Vinkovaca.

(Utorak, 07 Travanj 2020 11:51)
Policija utvrdila jedno kršenje mjere samoizolacije

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije.

(Utorak, 07 Travanj 2020 10:31)
Nadbiskup Hranić: Htjedne li Gospodin, živjet ćemo

Nadbiskup metropolit đakovačko-osječki Đuro Hranić uputio je uskrsnu pastirsku poruku i čestitku pod sloganom Htjedne li Gospodin, živjet ćemo (Jak 4,15).

(Utorak, 07 Travanj 2020 10:29)

Dan sjećanja pod sloganom "Vukovaru - ime sveto"

Memorijalno groblje žrtava iz Domovonskog rata Memorijalno groblje žrtava iz Domovonskog rata Foto: Arhiva

Pod zajedničkim sloganom „Vukovaru - ime sveto“ bit će obilježena 21. obljetnica od slamanja obrane i okupacije Vukovara.

Program će se održavati od 10. do 24. studenog, a na konferenciji za novinare predstavili su ga gradonačelnik Željko Sabo i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara.  Pod tim će sloganom 18. studenoga, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, proći i kolona sjećanja koju će predvoditi pripadnici Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Vukovara i ostali branitelji Vukovara te članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara.

Gradonačelnik je uputio i javni poziv svim građanima Republike Hrvatske da 18. studenoga dođu u Vukovar i zajedno sa svim Vukovarcima i braniteljima u koloni sjećanja odaju priznanje žrtvi Vukovara kao što to činimo svake godine.

- Pisane pozive nikome ne šaljemo, a svatko tko dođe, bit će nam zadovoljstvo i čast da je s nama u koloni. - rekao je Sabo.

Pročitano 1922 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija