NAJNOVIJE
Proslavljen 200. rođendan skladatelja hrvatske himne

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima održana je svečana akademija kojom je proslavljen 200. rođendan znamenitoga časnika i skladatelja Josipa Runjanina koji je rođen u Vinkovcima 8. prosinca 1921. godine.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:56)
Predstavljen prvi prijevod s latinskoga jezika Petrarcinih pisama

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljen je prijevod knjige pisama glasovitoga talijanskoga renesansnoga književnika Francesca Petrarce.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:01)
Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 18:29)
Valpovo 8.prosinca slavi Dan grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Valpovo je proslavilo Dan grada, a hrvatski predsjednik Zoran Milanović je poručio kako svaka jedinica lokalne samouprave mora imati cilj da izvorni proračun još barem nekoliko puta premaši novcem iz EU projekata, prenosi HINA.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:18)
Milanović u Belišću i Baranjskom Petrovom Selu

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Inkluzivnu kuću Zvono u Belišću i Rehabilitacijski i radno-okupacijski kamp Citadela u Baranjskom Petrovom Selu.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:09)
Potvrđena prva smrt povezana s cijepljenjem

Hrvatska agencija za lijekove potvrdila je prvi smrtni slučaj povezan s cijepljenjem protiv korovairusa, a riječ je o 33-godišnjaku koji je umro nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:04)
Novoizabrani čelnici na edukaciji o Civilnoj zaštiti

Čelnici lokalnih vlasti s područja triju županija u Osijeku se osposobljavaju za poslove Civilne zaštite, a ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut rekao je da je osposobljavanje iznimno važno radi kvalitetnog upravljanja u slučaju izvanrednih događaja.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 16:56)

U tijeku su radovi na izgradnji stuba fra Marka Kurolta

U tijeku su radovi na izgradnji stuba fra Marka Kurolta Foto: J. Vrdoljak

U tijeku su opsežni radovi na izgradnji stuba fra Marka Kurolta u Vukovaru, koje je posjetio gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima.

Riječ je o radovima na izgradnji stubišta i prilazu franjevačkom samostanu, crkvi sv. Filipa i Jakova, a ujedno i Gimnaziji Vukovar, a osim same izgradnje novih stuba projektom se grade mjesta za odmor vukovarskih gimnazijalaca, vjernika, svih građana i posjetitelja Vukovara. Projektom je obuhvaćeno i potpuno okolno hortikulturno uređenje te javna rasvjeta. Namjena novoprojektiranih stuba je sigurna i ugodnija infrastrukturno-pješačka komunikacija.

- Završetkom projekta dio grada će dobiti novu dimenziju i ambijent u jednom od najljepših, uzvišenih dijelova grada. Riječ je o doista vizualno reprezentativnom i lijepom projektu, koji je ujedno i tehnički vrlo zahtjevan, a samim time i financijski izdašan. Uz lijep izgled, pri projektiranju smo se potrudili i sadržajno omogućiti izgradnju mjesta za ugodno provođenje slobodnog vremena i druženje – izjavio je gradonačelnik Penava.

Izvođač radova je tvrtka Planum-građenje d.o.o. iz Vukovara, a u tijeku se opsežni zemljani i betonski radovi, te radovi na vodoopskrbi i elektrotehnici. Glavni inženjer radova Boris Benić je pojasnio kako je riječ o kompliciranim i zahtjevnim radovima te kako je potrebno posebno voditi računa o sigurnosti uzvišenog dijela, odnosno, pokosa.

Radovi su započeli 15. lipnja 2021.,, a završetak radova se planira za 15. studeni 2021.

Vrijednost ugovorenih radova je 4.652,094,04 kuna.

Specifičnost ovih stuba krije se i u tome da su ovo prve stube na području grada Vukovara kojima je određeno ime. U znak zahvale zbog iznimnih zasluga spašavanja i čuvanja kulturnih dobara grada Vukovara, knjižničnog i kulturno - sakralnog blaga tijekom ratnih stradavanja, ove stube nose ime fra Marka Kurolta.

Pročitano 120 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija