NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)

Članovi Vlade demokratskog jedinstva posjetili Vukovar

Članovi Vlade demokratskog jedinstva posjetili Vukovar FOTO: Žana Kunji

Povodom obilježavanja 30. obljetnice bitke za Vukovar grad su posjetili članovi Vlade demokratskog jedinstva, sudionici i suvremenici povijesnih događaja Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države.

Uz predsjednika Vlade demokratskog jedinstva Franju Gregurića u Vukovar su došli tadašnji potpredsjednici Vlade Mate Granić i Jurica Pavelić, ministar obrane Luka Bebić, ministar pravosuđa i uprave Bosiljko Mišetić, ministar rada i socijalne skrbi Bernardo Jurlina, ministar trgovine Branko Mikša, ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak i članovi Vlade Dražen Budiša, Zlatko Mateša i Josip Kardum.

Posjet gradu započeo je obilaskom mjesta sjećanja "Vukovarska bolnica 1991.", Memorijalnom centru Domovinskog rata gdje su obišli izložbu „Bitka za Vukovar”. Na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata odana je počast, nakon čega su se uputili u Spomen dom Ovčaru gdje su žrtvama odali počast kod Spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

- Govoriti o žrtvi bilo kojeg mjesta i čovjeka danas se ne može opisati. Nitko u Hrvatskoj nije nikoga žrtvovao s namjerom da nešto dobije. Mi u to vrijeme nismo ni razmišljali hoćemo li biti priznati, nismo znali ni koji su sve, osim formalnih, uvjeti. Pokojni predsjednik dr. Franjo Tuđman ne bi pustio komadić Hrvatske zemlje ni jednog čovjeka, a takvu je politiku i vodio -

rekao je Ivan Jarnjak te dodao

- Poslije bitke svi su generali, a za vrijeme bitke bili su oni koji su odluke donosili, a da su te odluke bile dobre govori činjenica da smo u ratu mi pobijedili. -

U poslijepodnevnim satima obići će Vodotoranj i samostan sv. Filipa i Jakova.

Pročitano 262 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija