Ispiši ovu stranicu

Vukovarska bolnica proslavila 164. rođendan

Susret ravnateljice Vesne Bosanac i ministra Vilija Beroša Susret ravnateljice Vesne Bosanac i ministra Vilija Beroša Milan Paun

Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar svečano je obilježila svoj dan, odnosno 164. rođendan budući da je utemeljena 17. listopada 1857. godine.

Na obilježavanje je došao ministar zdravstva Vili Beroš i čestitao zaposlenicima.

„Već samo obilježavanje ovako visoke brojke znači da je napor generacija dosadašnjih i sadašnjih djelatnika utkan u današnju vizuru vukovarske bolnice. Govorili smo o projektima koji se odnose na dnevne bolnice koje poboljšavaju dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite. Veseli me što smo čuli riječi o važnosti psihogerijatrije i mentalnoga zdravlja jer to je pravac koji bih preporučio djelatnicima da bismo bili dio ozdravljenoga i funkcionalnoga zdravstvenoga sustava”, rekao je Beroš.
Župan Damir Dekanić rekao je da vukovarska bolnica zaslužuje posebno mjesto jer ima povijesni značaj za Vukovar i Hrvatsku.
Okupljene je pozdravila privremena ravnateljice bolnice dr. Vesna Bosanac.

Njen pomoćnik za kontrolu kvalitete i voditelja Službe za kirurške djelatnosti dr. Zoran Aleksijević predstavio je rezultate EU projekta dnevne bolnice za kirurgiju te rekao da su povukli nešto više od 46 milijuna kuna.

„Na taj smo način dobili kvalitetnu opremu kojom možemo pacijenta obraditi u nekoliko sati, postaviti dijagnozu, dati terapiju i da se istoga dana vrati kući izbjegavajući dugotrajna čekanja, obilaženja ambulanti i naručivanje”, rekao je Aleksijević.


Na skupu su još govorili Ljiljana Blažević, Melita Jukić i Ivanka Mihajlović.

Održan je i zajednički sastanak državnih dužnosnika sa zaposlenicima bolnice. Potom je uslijedio zajednički obilazak novoizgrađenih objekata dnevne bolnice psihijatrije i kirurgije.

Pročitano 681 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun