Ispiši ovu stranicu

Zimsko radno vrijeme Reciklažnog dvorišta Nuštar

Reciklažno dvorište Nuštar Reciklažno dvorište Nuštar Foto: Novosti.hr

Reciklažno dvorište Nuštar počinje sa zimskim radnim vremenom, utorkom i četvrtkom radit će od 10 do 17 sati, a ostalim danima od 7 do 15 sati.

U prostore Reciklažnog dvorišta besplatno se može odložiti većina otpada iz domaćinstva koji se ne prikuplja u redovnom odvozu, a korisnici sami odvajaju dopremljeni otpad i odlažu ih u specijalizirane spremnike uz kontrolu djelatnika Reciklažnog dvorišta.
Zakonski se može odložiti sav otpad previđen za odlaganje, a od 10. kolovoza prestali su sa zaprimanjem bilo kakvog miješanog komunalnog otpada kao što su stiropor ili katran-ploče jer su za to predviđene zelene kante u domaćinstvu.

Ukoliko se radi o većoj količini otpada, potrebno je kontaktirati vinkovački Nevkoš te zatražiti kontejner na kućnu adresu, što se dodatno plaća. Iz istog razloga ne zaprimaju ni plastiku i papir jer, kako navode iz Općine, nema smisla dodatno plaćati zbrinjavanje otpada koji se besplatno odvozi s kućnog praga, potrebno ga je samo iznijeti ispred kuće u uobičajenom terminu.

U Reciklažnom dvorištu i dalje možete zbrinuti elektronički otpad, staklenke (bez unutarnjeg sadržaja), tekstil, ravno staklo, metal, drvo, tapecirani namještaj, tepihe, gume, vrtnu plastiku, građevinski otpad (bez mješavine stakla, plastike i metala) iz kućanstva u količini ne većoj od 200 kg unutar šest mjeseci, boje i lakove, baterije.

Za sve nejasnoće i dodatne informacije na raspolaganju vam je službeni broj Reciklažnog dvorišta 095 4343 258 koji je dostupan tijekom ranije navedenog radnog vremena.

 

Pročitano 211 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić