Ispiši ovu stranicu

Otvoren uređeni nogometni stadion u Vukovaru

Stadion su utrkom otvorili učenici Stadion su utrkom otvorili učenici Milan Paun

Utrkom na stotinu metara učenika osnovnih škola Dragutina Tadijanovića i Siniše Glavaševića svečano je otvoren novi moderni gradski stadion u Vukovaru.

Riječ je o kapitalnom projektu iz Intervencijskoga plana Grada Vukovara.

Ukupna je vrijednost radova 12.207.099 kuna s PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Planum-građenje d.o.o. iz Vukovara.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije u iznosu od 72,77% (8.999.998,54 kuna), Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara u iznosu od 22,38% (2.767.818,44 kune) dok ostatak iznosa od 4,85%, odnosno 600.001,46 kuna, snosi Grad Vukovar.

Okupljene je na stadionu pozdravio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako je namjena stadiona za profesionalni i rekreativni sport tako da ga mogu koristiti svi građani i posjetitelji.

„Uz postavljeno osvjetljenje stadion će omogućiti sigurno trčanje i tijekom noći na ravnoj podlozi gdje ne postoji mogućnost ozljede”, rekao je Penava i dodao da je nakon izgradnje gradske tržnice ovo drugi veliki kapitalni projekt iz Intervencijskoga plana Grada Vukovara.

Gradski stadion je po završetku preobrazbe dobio novu zgradu sportsko rekreacijske namjene s pratećim prostorijama.

Uz već postavljenu atletsku stazu te tribine koje imaju 186 sjedećih mjesta, novi, velebni kompleks postao je moderan atletsko-nogometni stadion s pomoćnim igralištem na zapadnoj strani te novuređenim nogometnim igralištem, uz uređeno hortikulturno okruženje te nova 34 parkirna mjesta za osobne automobile i dva parkirna mjesta za autobuse.

Na izgradnji stadiona zahvalio je Dražen Pernar, sportski direktor HNK Vukovar 1991. Rekao je da je ovo nastavak izgradnje sportske infrastrukture u Vukovaru te da mladi nogometaši jedva čekaju početak treninga.

stadion svi

Pročitano 668 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun