Ispiši ovu stranicu

Vijenac i svijeće Siniši Glavaševiću

Polaganje vijenca Polaganje vijenca Milan Paun

Podno biste Siniše Glavaševića na Hrvatskome radiju Vukovar vijenac su položili i svijeće upalili predstavnici Hrvatskoga radija Vukovar i Gradske knjižnice Vukovar, direktor Robert Rac i ravnateljica Jelena Miškić. Rac je rekao da su na taj način izrazili počast i dužno poštovanje prema kolegi novinaru za sve što je radio 1991. godine.

Rac je podsjetio da je u ratu ubijeno nekoliko zaposlenika Hrvatskoga radija Vukovara: Siniša Galavašević, Branko Polovina, Zdenko Purgar, Vladimir Levar i Stjepan Penić.

Siniša Glavašević, novinar i ratni izvjestitelj Hrvatskoga radija Vukovar, književnik i knjižničar ubijen je na Ovčari 20. studenoga 1991. godine, a njegovi su posmrtni ostatci pronađeni u masovnoj grobnici 1997. godine.

U hrvatskoj je javnosti ostao poznat po ratnim izvješćima u kojima je govorio o dramatičnoj situaciji u opkoljenom Vukovaru. Posthumno mu je objavljena zbirka pripovjedaka Priče iz Vukovara.

Jelena Miškić najavila je održavanje novinarsko-književničkoga susreta Grad – to ste vi u okviru koga se održava tematski razgovor Priče iz Vukovara – riječi nade na papiru. Počinje u 18 sati u Gradskoj knjižnici Vukovar.

Osim knjižnice i radija suorganizatori su obilježavanja Društvo hrvatskih književnika i Društvo hrvatskih novinara.

Pročitano 439 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun