Ispiši ovu stranicu

Pronađena masovna grobnica: Potvrđeni posmrtni ostatci 10 osoba

Pronađena masovna grobnica: Potvrđeni posmrtni ostatci 10 osoba FOTO: Sandra Grgić

Na divljoj deponiji, nedaleko ceste Bobota – Pačetin pronađena je masovna grobnica te je potvrđen pronalazak posmrtnih ostataka 10 osoba.

 

Ministar branitelja Tomo Medved u izjavi za medije rekao je 
- Nakon gotovo mjesec dana rada na ovoj lokaciji pronašli smo najmanje 10 posmrtnih ostataka, nastavljamo dalje pregledavati cjelokupan teren. Do sada smo pregledali trećinu cijelog terena – rekao je Medved te dodao kako je teren izrazito pristupno težak za istraživanje te će se poslati dodatno ljudstvo i strojevi.

Podsjetio je i na broj nestalih u Republici Hrvatskoj od 1853 nestale osobe. Naglasio je činjenicu da je iz naše županije 520 nestalih, a u Vukovaru 386.

Ivana Paltrinieri, ravnateljica Uprave za zatočene i nestale pri Ministarstvu hrvatskih branitelja o procesima istraživanja rekla je

- Pregledali smo jednu trećinu lokacije, nakon provedbe ove eshumacije ostaje nam je još dvije trećine vrlo zahtjevnog terena. Kada se povučemo, želimo moći reći da je lokacija u potpunosti pregledana. - 

Na novinarski upit o daljnjem razvoju Paltrinieri je rekla kako je ovo velika stvar za Hrvatsku i za sve članove obitelji koji dugo godina čekaju pronalazak svojih nestalih članova obitelji te dodala kako je masovna grobnica pronađena uz zajedničke napore.

Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih branitelja i civila Ljiljana Alvir rekla je
- Obitelji su konačno dočekale ovaj dan, kada je sav trud i rad institucija koje rade na potrazi za najmilijima i suradnja urodila plodom, ma koliko god je mučno vidjeti sve ovo. –

Majka nestalog Tomislava Šestana rekla je kako se nada da će pronaći sina nakon 30 godina i da će pronaći svoj mir. Pozvala je sve koji imaju neku informaciju gdje su pokopani nestali da kažu istinu.

Pročitano 1876 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI