NAJNOVIJE
MUP objavio savjete vozačima uoči Velike Gospe: Pazite na hodočasnike

Povodom hodočašća i blagdana Velike Gospe 14./15. kolovoza i održavanja središnjih vjerskih svečanosti u ponedjeljak očekuje se kretanje većeg broja vozila i pješaka državnim i županijskim cestama. Tim povodom Ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je upozorenje vozačima.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:43)
Vlada: Od utorka padaju cijene goriva

Vlada je u subotu donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena litre benzina biti manja za 11 lipa a dizela za dvije lipe.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:25)
HNK Vukovar 1991 remizirao u prvoj utakmici prvenstva

Hnk Vukovar 1991, u subotu 14. kolovoza, odigrao je prvu utakmicu u Prvoj nogometnoj ligi na gostovanju kod ekipe Dubrava tim kabel.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:09)
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić dodijelio je stipendije za 84 učenika

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić dodijelio je stipendije za 32 učenika srednjih škola i 52 studenata s područja grada Osijeka, za što je iz proračuna izdvojeno 816 tisuća kuna.

Učeničke stipendije iznose 600 kuna mjesečno i isplaćuju se od rujna do lipnja, kod studentskih stipendija riječ je o novčanoj potpori od 1200 kuna mjesečno koja se studentima isplaćuje tijekom akademske godine. Stipendiraju se daroviti te učenici i studenti u deficitarnim i STEM zanimanjima.

- Dodjeljujemo 32 učeničke stipendije i 52 studentske. Učeničke stipendije iznose šest tisuća kuna godišnje s obzirom da se odnose na deset mjeseci. Studentske stipendije iznose 12 tisuća kuna godišnje isto po deset mjeseci. Za iduću godinu najavljujem da je grad Osijek proširio mjeru izvrsnosti pa ćemo tako najboljih pedeset srednjoškolaca stipendirati sa besplatnim vozačkim ispitom za što smo u proračunu osigurali 375 tisuća kuna – rekao je gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić.

Ove je godine dodijeljeno 13 stipendija onima koji se školuju za deficitarna zanimanja, 13 darovitim studentima te 26 stipendija onima koji su upisani na studijske programe iz STEM područja znanosti.

- Studiram logopediju u Rijeci te sam dobila stipendiju za deficitarno zanimanje. Budući da ne studiram u svome gradu već izvan Osijeka tu stipendiju ću iskoristit na stanovanje u Rijeci i na studiranje - rekla je Lucija Mirošničenko studentica logopedije.

Studenti se stipendiraju od prve godine diplomskog studija, odnosno od druge godine preddiplomskog studija, a trebaju ostvariti prosjek ocjena najmanje 4,00 za darovite, te 3,50 ako se školuju za deficitarna zanimanja i STEM područja znanosti.

 

Pročitano 154 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija