NAJNOVIJE
Otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina

U robnoj kući u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru otvorena je Treća izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 03 Prosinac 2022 12:20)
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara.Mitnica otvorenje4 Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.Mitnica otvorenje3

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.Mitnica otvorenje2

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.Mitnica otvorenje6

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)

Deseci mrtvih nakon raketiranja željeznice, Rusija izbačena iz Vijeća ljudskih prava UN-a

Ilustracija Ilustracija FOTO: ARHIVA HRV

Napad Rusije na Ukrajinu ne jenjava, a četrdeset i četvrtog dana rata raketirana je željeznička stanica na kojoj je, kako prenose mediji, poginulo više desetaka civila. Rusija je s 93 glasa za izbačena iz Vijeća ljudskih prava UN-a, a Hrvatski ministar vanjskih poslova Grodan Grlić Radman najavio je kako će Hrvatska uskoro protjerati dio ruskih diplomata.

Rusi su raketirali željezničku stanicu punu ljudi koji su čekali evakuaciju u Kramatorsku na istoku Ukrajine gdje su borbe posljednjih dana sve žešće. Pavlo Kyrylenko, guverner Donjecke, objavio je kako su hitne i spasilačke službe dojavile o desecima ubijenih. Prema njegovim riječima, bilo je na tisuće civila koji su čekali evakuaciju.

U svom obraćanju grčkom parlamentu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, rekao je kako je najgora humanitarna situacija u Borodjanki kod Kijeva te kako ni u Mariupolju nije ništa bolje.

ZA IZBACIVANJE GLASALE 93 ZEMLJE

Na općoj skupštini Ujedinjenih naroda tijekom donesena je odluka o izbacivanju Rusije iz članstva UN-ova Vijeća ljudskih prava. Za su glasale 93 zemlje, 24 su bile protiv, a suzdržano je bilo njih 68. Među glasovima za bila je i susjedna Srbija, čiji je predsjednik Aleksandar Vučić objasnio kako su željeli ostati suzdržani, no podlegli su pritiscima. Rekao je i kako Srbija još nije Rusiji uvela nijednu sankciju.

RAT BI MOGAO TRAJATI GODINAMA

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je u Bruxellesu da bi rat u Ukrajini mogao trajati godinama. Rekao je da što rat dulje traje, to je veći rizik za eskalaciju sukoba izvan granica Ukrajine te kako je upravona to fokusiran NATO, odnosno na sprečavanje te eskalacije - poručio je. Također je istaknuo da su članice NATO-a pristale ojačati potporu Ukrajini zbog ruske invazije.

PO UZORU NA EU I ČLANICE NATO-a

Hrvatski ministar vanjski poslova Gordan Grlić Radman u Bruxellesu je za HRT izjavio kako će Hrvatska uskoro protjerati dio ruskih diplomata i da sada sagledava u kojem opsegu:
- Sve države EU-a i NATO-a već postupile po tom pitanju. To je potez solidarnosti i reakcija na najnovija zbivanja i brutalnu rusku agresiju - rekao je ministar Grlić Radman.

Tisuće izbjeglica u Hrvatskoj su pronašle svoj siguran dom, a tisuće će u našoj zemlji tražiti i posao. Pitanje oko problematike s otvaranjem žiro računa u bankama komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović
- Ne vidim da to može biti problem jer sama činjenica da status privremene zaštite omogućuje zaposlenje za korisnike tog statusa u RH, onda naravno da moraju imati i račun - rekao je Božinović.

Pročitano 264 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija