NAJNOVIJE
U Vukovaru je otvoren proizvodni pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:51)
Pronađene razne vrste opojnih droga namijenjenih daljnjoj preprodaji

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:01)
Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa, a riječ je novim solo gradsko/prigradskim poluniskopodnim autobusima.

(Petak, 09 Prosinac 2022 12:47)
Predstavnici manjina dogovorili plan rada za 2023. godinu

U palači Srijem u Vukovaru održana je četvrta ovogodišnja sjednica vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Vukovarski karatisti nastupili u Varaždinu i Osijeku

Karatisti Karate kluba "Vukovar '91" nastupili su na tradicionalnom Kupu sv. Nikole u Varaždinu gdje su osvojili 8 medalja. Zlatne medalje osvojili su Agata Šeremet i Patra Barun, srebrne medalje Ivano Bajrak, Tena Čošić i Nela Radonić koja je osvojila i jedno treće mjesto. Dvije brončane medalje osvojila je Renata Selak a jednu Nika Andrić. Klara Sabo gubi u borbi za treće mjesto.Karate klub Vukovar 91 6

Na 5. kolu otvorene lige Osječko - baranjske županije i Prvenstvu Slavonije. Neki članovi kluba nastupili su po prvi puta u katama te su osvojili medalje. Prvo mjesto osvojili su: Ante Popović, Roula Shoukry i Ena Kunić. Drugo mjesto: Una Bođirković, Leon Krstić, Melek Biljalov, Antea Dumendžić, Nika Andrić, Renata Selak i Lucija Mikličanin. Dok su treća mjesta osvojili: Niko Popović , Marin Sučić, Vid Furundžija, Tena Čošić, Antea Soldo, David Đukić, Filip Idoški, Lara Dumendžić, Lara Klinovski, Nika Andrić, Lucija Mikličanin i Renata Selak dok je Nela Radonić osvojila dva treća mjesta. Nastupili su još Lucija Vukšić i Petrik Jokić.Karate klub Vukovar 91 7Karate klub Vukovar 91 8Karate klub Vukovar 91 9Karate klub Vukovar 91 10Karate klub Vukovar 91 1

 

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Tri milijuna kuna uzgojnim udruženjima u stočarstvu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, sudjelovala je na potpisivanju ugovora iz Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine, kreiranog u cilju pomoći uzgojnim udruženjima u učinkovitijem provođenju uzgojnih programa te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti, pri čemu su primarne zadaće unaprijeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:11)
Zajednica amputiranih osoba traži suvremena pomagala

Zajednica amputiranih osoba traži da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) omogući pacijentima suvremena pomagala te tvrde da su proteze na aktualnom popisu HZZO-a zastarjele i ispod razine ljudskog dostojanstva.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:04)

Novčane naknade za više od tri i pol tisuće umirovljenika

Novčane naknade za više od tri i pol tisuće umirovljenika FOTO: Žana Kunji

Kroz mjeru "Grad koji brine" za više od tri i pol tisuće vukovarskih umirovljenika isplatit će se naknade u iznosu od 300 kuna koje će se moći podići već od srijede. 

Osim božićnica koje su isplaćene u prosincu, „Grad koji brine” još je jedna mjera kojom Grad Vukovar nastoji pomoći u podizanju kvalitete života sugrađanima treće životne dobi. Poboljšanju kućnog proračuna Grad će doprinijeti isplatom jednokratne naknade u iznosu od 300 kuna onim umirovljenicima čija mirovina sa dodacima i dohotkom u mjesecu ne prelazi dvije i pol tisuće kuna i koji imaju prebivalište na području Vukovara.

- Cilj ove mjere je da u vremenima kada sve veći dio mirovina odlazi na hranu i režijske troškove na skroman način pomognemo onioma kojima je najteže, a to su umirovljenici koji su svojim radom kroz svoj životni vijek doprinosili i Vukovaru i široj zajednici. Nadam se kako ćemo s godinama nastaviti s ovom mjerom i kako će sredstva idućih godina biti veća nego što su ove godine - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

ISPLATA OD SRIJEDE

Pravo na naknadu umirovljenici će ostvariti temeljem popisa Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a isplata će se vršiti u poslovnicama FINA-e od 20. travnja do 30. svibnja ove godine.
- Korisnici koji su na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje svoje će naknade podići u FINA-i, au mirovljenici koji imaju prebivalište u Vukovaru, a korisnici su mirovine od strane inozemnog nositelja moraju doći u Gradsku upravu i dokazati ostvarivanje prava na ovu naknadu podnošenjem potvrde od strane inozemnog nositelja i Porezne uprave - rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš.

Pročitano 570 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija