Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Objavljen Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“

Objavljen Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ Foto: Arhiva HRV

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je treći poziv za program „Zaželi” kojim se nastavlja financiranje zapošljavanja teže zapošljivih žena za pružanje potpore i podrške za starije i nemoćne osobe.

Pozivom će se osigurati prijelazno razdoblje do usvajanja novog programa ESF+ u okviru novog financijskog razdoblja 2021.-2027., priopćilo je Ministarstvo.

Projektne prijedloge će biti moguće podnositi od srijede, 25. svibnja, a poziv će biti otvoren do iscrpljenja dostupne financijske omotnice ili najkasnije do srijede, 31. kolovoza.

Trajanje provedbe projekata u okviru faze III je do osam mjeseci u okviru čega će se zapošljavati žene u trajanju do šest mjeseci za pružanje usluge starijim i nemoćnim osobama kao krajnjim korisnicima.

Uz jedinice lokalne i regionalne samouprave, prijavitelji mogu biti neprofitne organizacije koje u Statutu ili drugom temeljnom aktu imaju predviđeno obavljanje socijalne djelatnosti.

Starije i nemoćne osobe jedne su od najranjivijih skupina u društvu te su u visokom riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, napominje Ministarstvo.

Do sada je u okviru obje faze Poziva „Zaželi“ od prosinca 2017. do srpnja 2021. godine financirano ukupno 746 projekata ukupne vrijednosti 1,8 milijardi kuna. Kroz projekte je ugovoreno zapošljavanje više od 14 tisuća žena koje su pružale uslugu potpore i podrške za gotovo 79 tisuća starijih i nemoćnih osoba.

Pročitano 547 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI