Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Urološki dani u Osijeku

Ilustracija Ilustracija FOTO: ARHIVA HRV

Svečanim programom 12. svibnja otvoreni su 14. osječki urološki dani sa 6. sekcijom medicinskih sestara i tehničara urologije.

Organizatori simpozija su Zavod za urologiju KBC-a Osijek, Referentni centar Ministarstva zdravstva za urolitijazu, Medicinski fakultet Osijek, Hrvatski liječnički zbor – podružnica Osijek, Hrvatskog urološko društvo, Hrvatsko androloško društvo, Hrvatskog društva za urološku onkologiju, Referentnog centra Ministarstva zdravstva za urološku onkologiju i Udruge Pro Futuro Osijek, a sve u sklopu EU projekta „Centar za edukacije, rano otkrivanje i prevenciju bolesti novotvorina Osječko – baranjske županije.

Cilj simpozija je prevencija i rano otkrivanje malignih bolesti , a trodnevni simpozijokuplja stručnjake specijaliste urologije iz cijele Hrvatske s gostima predavačima iz Njemačke, Austrije, Srbije i Slovenije. Glavne teme su transplantacija, andrologija, robotika, edoskopija, urolitijaza i dr. Važno je napomenuti kako je Osijek referentni centar za urolitijazu u koji na edukaciju dolaze liječnici iz drugih centara.

Pročitano 581 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI