NAJNOVIJE
Vlada: Od utorka padaju cijene goriva

Vlada je u subotu donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena litre benzina biti manja za 11 lipa a dizela za dvije lipe.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:25)
HNK Vukovar 1991 remizirao u prvoj utakmici prvenstva

Hnk Vukovar 1991, u subotu 14. kolovoza, odigrao je prvu utakmicu u Prvoj nogometnoj ligi na gostovanju kod ekipe Dubrava tim kabel.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:09)
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)
U rijeci Savi kod Bošnjaka pronađen leš muške osobe

Jučer, 12. kolovoza u jutarnjim satima u rijeci Savi kod mjesta Bošnjaci, naselje Jasenovačica, pronađen je leš nepoznate muške osobe.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:09)

Učenici vinkovačke srednje glazbene škole pobijedili na natjecanju Francuskog instituta

Učenici vinkovačke srednje glazbene škole pobijedili na natjecanju Francuskog instituta Foto: HRV/Sandra Grgić

Na Višejezičnom natjecanju glazbenih spotova u organizaciji Francuskog instituta u Zagrebu, učenici drugog razreda Srednje glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca osvojili su prvu nagradu za pjesmu i videospot na talijanskom jeziku u kategoriji za srednje škole i to u dobnoj skupini 14 do 18 godina.

Autorsku pjesmu i video spot prijavili su pod mentorstvom prof. engleskog i talijanskog jezika Natalije Bošnjak. Tekst pjesme La nostra scuola odnosno Naša škola, napisali su i otpjevali Franciska Cirimotić, Ana Marija Crnjak, Dora Domaćinović, Petra Šebalj i Lana Šokčević, Kristijan Granić i Petra Jozinović koji su ujedno autori glazbe i izvođači na klaviru i violini, a učenici i mentorica posebno zahvaljuju za pomoć u realizaciji ovog projekta prof. Tomislavu Majačiću za snimanje zvuka te Matiji Bajtalu za snimanje spota.

Prof.Bošnjak ističe da je riječ o iznimno kreativnoj djeci koja uživaju u glazbi i mogućnostima koje im nudi njihova škola.

-Inspiraciju su dobili u školi, njihovom prijateljstvu, mladosti, šarenim hodnicima njihove škole. Svaki sat me dočekaju okupljeni oko klavira, pjevaju i sviraju i riječ je o iznimno kreativnom i poticajnom okruženju. Tako je nastala i ova pjesma, doslovce u nekoliko školskih sati. Djeca su htjela koz pjesmu i videospot prenijeti da se vidi prostor škole, opuštenost koju imaju kada su tu. Bitno je imati tipove natjecanja gdje se kombinira više predmeta jer upravo u ovoj međupredmetnosti imamo poznavanje stranog jezika i glazbe što je izniman spoj za ono što ti učenici mogu i vole – naglasila je prof.Bošnjak.

 

 

 

Pročitano 149 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija