NAJNOVIJE
Mladi Vukovarci treći na Sportskim igrama mladih

U Splitu je održana državna završnica malonogometnog turnira Plazma Sportskih igara mladih.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:52)
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)

Završna konferencija Dunav nas spaja

Župan na radnom sastanku u Iloku Župan na radnom sastanku u Iloku Foto: VSŽ

Župan Vukovarsko – srijemske županije, Damir Dekanić, nazočio je u Gradskoj vijećnici u Iloku završnoj Konferenciji za projektni prijedlog „ Dunav nas spaja“.

Cilj ovog projekta je ojačati kulturne autonomije nacionalnih manjina te podignuti svijest i pružiti informacije o položaju, potrebama i pravima nacionalnih manjina, a u svrhu rješavanja zajedničkih izazova na prekograničnom prostoru.

- S konzulom Republike Srbije Aleksandrom Nakićem sudjelovao sam na više projekata, a jedan od njih je i ovaj „Dunav nas spaja“ i označava nastavak naše dobre suradnje – rekao je župan Dekanić.

Sam projekt je, kaže, jedan vid institucionalnog povezivanja nacionalnih manjina, odnosno zajednica s obje strane Dunava.

- Ovo su početni razgovori, a otvaranje ovog, oko milijun kuna vrijednog natječaja, očekuje se u rujnu – pojasnio je župan. Dodao je i kako 15 posto od ukupnog iznosa vrijednosti projekta snosi Županija i s druge strane AP Vojvodina, dok se ostatak iznosa osigurava iz novca za EU projekte.

- Riječ je, dakle, o vrlo vrijednom projektu kojim ćemo već dobru dosadašnju suradnju još više unaprijediti – zaključio je Dekanić.

Generalni konzul Srbije Nakićtom je prigodom naglasio kako susjedi trebaju živjeti u ozračju dobre suradnje, mira i sloge.

- Dunav je prirodna granica, a smatram kako je bolje imati dobrog susjeda tu, nego lošeg rođaka – poručio je Nakić i dodao kako je ovaj projekt put k višem cilju da bi svi narodi bolje i uspješnije živjeli.

Pročitano 118 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija