NAJNOVIJE
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)
Zapalio se kombi hitne medicinske pomoći kod Pačetina, ravnatelj smiruje javnost, sindikat ukazuje na loše stanje voznog parka

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić potvrdio je za HRV da se u subotu navečer tijekom povratka s intervencije na izlazu iz sela Pačetin zapalio kombi hitne medicinske pomoći. Riječ je o vozilu iz 2014. godine koje u zavodu koriste kao zamjensko.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:19)
U Cerni obilježena 94. godišnjica smrti Stjepana Radića

HSS Vukovarsko-srijemske županije u Cerni je obilježio 94. godišnjicu smrti predsjednika te stranke Stjepana Radića, hrvatskoga vođe iz prve polovice 20. stoljeća koji je preminuo 8. kolovoza 1928. godine od ozljeda zadobivenih u atentatu u jugoslavenskoj skupštini u Beogradu.

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Gašparović podsjetio je kako je na hrvatske zastupnike 20. lipnja 1928. godine pucao zastupnik srpskih radikala Puniša Račić te ubio Đuru Basaričeka i Pavla Radića, a teško ranio Stjepana Radića, Ivana Pernara i Ivana Granđu.

U župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Cerni služena je sveta misa za Stjepana Radića, a predvodio ju je vlč. Alojzije Asić.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:18)
Danas se trči 307. Sinjska alka

Nakon Bare i Čoje, danas se tradicionalno trči 307. Sinjska alka.

(Nedjelja, 07 Kolovoz 2022 08:18)
U izlijetanju poljskog autobusa 12 poginulih
Subotnje jutro donijelo je tragični kraj putnicima iz Poljske, koji su krenuli na hodočešće u Međugorje, a koji su se zatekli na autocesti A4 u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec u Varaždinskoj županiji.
(Nedjelja, 07 Kolovoz 2022 08:08)

Prva Europska nagrada za kvalitetu volontiranja mladih Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja osvojio je prvu Europsku nagradu za kvalitetu volontiranja mladih 2022 - izvijestili su iz ovoga centra. 

Nacionalni pozivni centar anonimna je linija za pomoć i podršku žrtvama i svjedocima te njihovim obiteljima koja djeluje iza besplatnog broja 116 006.

Žrtve i svjedoci pozivom na 116 006 mogu dobiti pravne i praktične informacije, kontakte relevantnih institucija i organizacija te emocionalnu podršku svakim danom 24 sata dnevno uključujući vikende, blagdane i praznike.

Od 2013. godine do danas centar je kontaktiralo preko 13 tisuća pozivatelja i pozivateljica, a do danas je educirano preko 270 volontera/ki koji su zajedno odradili više od 40 tisuća volonterskih sati.

- U Nacionalnom pozivnom centru svjesni smo važnosti postojanja kontinuirane, besplatne i lako dostupne podrške žrtvama i svjedocima te odgovornosti uloge koju imaju volonteri i volonterke te upravo iz tog razloga aktivno radimo na trajnom usavršavanju volonterskog programa, dodatnih aktivnosti te specijaliziranih edukacija koje su volonterima/kama na raspolaganju za vrijeme njihovog volonterskog staža. Zbog važnosti koju pridajemo razvoju i održavanju volonterskog programa, centar posebno cijeni nagrade i priznanja koja prepoznaju uloženi trud i kvalitetu djelatnika/ica uključenih u volonterske aktivnosti, volontera/ki i samog volonterskog programa. Drago nam je što su naš trud i kvaliteta i ove godine uočeni te što nam je dodijeljena nagrada. Iako vjerujemo da će budućnost donijeti nove i neočekivane izazove, priznanja poput ovog nas motiviraju da ustrajemo u našem radu te da promišljamo o novim, kreativnijim i učinkovitijim načinima pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima - navodi se u priopćenju Nacionalnog pozivnog centra. 

Pročitano 188 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija