NAJNOVIJE
Otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina

U robnoj kući u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru otvorena je Treća izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 03 Prosinac 2022 12:20)
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara.Mitnica otvorenje4 Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.Mitnica otvorenje3

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.Mitnica otvorenje2

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.Mitnica otvorenje6

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

U Osijeku otvorena turistička manifestacija HeadOnEast

  • Subota, Lis 01 2022
  • Piše: 
U Osijeku otvorena turistička manifestacija HeadOnEast Foto: HRV/Matea Karlović

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u petak je u vrtu osječkog Muzeja likovnih umjetnosti otvorio HeadOnEast - dvodnevnu turističku manifestaciju koja obuhvaća sve segmente turističke ponude i po četvrti se puta održava u Osijeku.

Organizatori su Osječko-baranjska županija i županijska Turistička zajednica,  uz partnere Grad Osijek i TZ Grada Osijeka te Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu i brojne udruge i sudionike iz nevladina sektora.

- HeadOnEast (odnosno Hedonist) je započeo prvi puta prije četiri godine kada je Osijek bio domaćin Dana Hrvatskog turizma i kada smo vidjeli da imamo potencijala,  da se znamo baviti turizmom i da je to još uvijek neodškrinuta niša za nas - rekao je župan Anušić.

Nakon toga, istaknuo je, krenulo se smjerom da je Slavonija i Baranja, cijeli istok Hrvatske, turistička destinacija.

Naglašava kako Slavonija ima ogromne potencijale za ruralni turizam koji su, međutim, još nedovoljno iskorišteni. Iz mjeseca u mjesec Osječko-baranjska županija ima sve više gostiju, infrastruktura se nadograđuje i kreiraju se nove manifestacije, rekao je.

- Želimo međutim biti kontinentalna turistička destinacija kroz cijelu godinu i idemo ogromnim koracima prema tome - dodao je župan Anušić.

Ivana Jurić direktorica županijske Turističke zajednice  kaže kako su ovakve manifestacije vrlo vrijedne kao pozivnica za destinacije.

- Hedonist objedinjuje sve što destinacija jeste, komunicira se kroz našu brend platformu i u jednom suvremenom kontekstu se nudi sve ono što Slavonija i Baranja jesu i u tradicionalnom i u suvremenom smislu - objašnjava Jurić.

Naglašava kako su turistički rezultati trenutačno na razini rekordne 2019. godine, a još se očekuje i drugi dio turističke sezone, koji je tradicionalno na kontinentu najuspješnija u listopadu.

Na otvorenju je predstavljena i fotomonografija „Slavonija u mojim očima“, čiji su je autori Antonija Huljev i Ilija Stanušić darovali Osječko-baranjskoj županiji.

Organizatori poručuju da se tijekom dvodnevnog festivala na jednom mjestu nudi najbolje od Slavonije i Baranje,  a za sve hedoniste pripremljen je kraljevski doček prepun glazbe, pića, delicija i umjetnosti.

I prije službenog otvorenja manifestacija je krenula s glavne osječke Tržnice, gdje su posjetitelji mogli uživati u cooking showu pod nazivom „Najbolje ribe su na Istoku“ kojega su zajednički organizirali Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i Regionalnog centra kompetencija Ugostiteljsko-turističke škole Osijek.

Pročitano 112 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija