NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111

Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

  • Petak, Pro 02 2022
  • Piše: 
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student Foto: Hrvatski radio Vukovar/ Žana Kunji

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

Jedna od promoventica je i Dora Čolaković, prva studentica koja je na jednoj svečanosti promovirana dva puta. Naime, Dora je završila i upravni studij i studij fizioterapije, a školovanje nastavlja na diplomskom studiju preventivne fizioterapije vukovarskog veleučilišta.
- Meni je ovaj studij predivan i zato sam se odlučila nastaviti studirati. Vukovar je za mene predivan grad i u njemu mi se otvaraju brojne mogućnosti. Na veleučilištu je jako razvijen sport te sam se tako pronašla u plivanju – opisala nam je svoje iskustvo Dora koja u budućnosti planira završiti fakultet i baviti se privatnom praksom nakon staža.

Osječanin Frano Burjan, nakon kineziologije u Splitu, odlučio se studij nastaviti u Vukovaru i završio je fizioterapiju. Nada se svoju poslovnu budućnost izgraditi u sportu.
- S obzirom da smo sportska nacija i postižemo vrhunske rezultate u brojnim sportovima, nadam se u budućnosti svojim znanjima s oba fakulteta doprinijeti nacionalnom sportu – rekao je Frano koji je, kako kaže, u Vukovaru stvorio najljepše uspomene za cijeli život.
- Iskustvo na Veleučilištu „Lavoslav Ružička” je predivno. Pozivam sve generacije srednjoškolaca da obrazovanje nastave u Vukovaru jer sigurno neće požaliti. Meni su lijepa sjećanja zacementirana do kraja života – poručio je.

ZAPOŠLJIVOST 90 POSTO

Dekan veleučilišta Željko Sudarić izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjom promocijom te naglasio kako je ovo prva promocija u kojoj su promovirani magistri fizioterapije.
- To je jako važno zbog naših studenata koji će s titulom magistar biti prepoznati na tržištu rada, a naše će veleučilište biti prepoznatljivo na mapi visokog obrazovanja Europe - rekao je Sudarić te dodao kako je svake godine broj upisanih studenata sve veći. Ukupno je do sada s vukovarskog veleučilište izašao 2571 visokoobrazovani građanin, a prema riječima dekana Sudarića zapošljivost je odlična, primjerice 90 posto fizioterapeuta zapošljava se u struci nakon završetka studija. Veleučilište se uskoro seli na novu lokaciju u zgradu Radničkog doma te će se od iduće akademske godine, prema najavama, otvoriti novi studijski programi.

PREPOZNATI VISOKI STANDARDI
Promociji je nazočio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te je čestitao studentima na iznimnom uspjehu.
- Transformacija grada Vukovara u zadnjih deset godina je nevjerojatna u svim područjima, pa tako i u području visokog obrazovanja. Posljednjih godina izgrađen je novi studentski dom, otvorili smo nove prostorije veleučilišta vrijedne 60-ak milijuna kuna, neprestano potičemo studente i ulažemo u obrazovanje. Taj kontinuirani rad i trud doveo je do sjajnih rezultata na koje smo svi ponosni, a pokazatelj je i prva nagrada koju je osvojio Vukovar kao najbolji grad u kategoriji demografije, obrazovanja i mladih u Republici Hrvatskoj - rekao je gradonačelnik Penava.

Svečanosti su nazočili brojni gosti i prijatelji veleučilišta, profesori, studenti i obitelji promovenata.

Pročitano 528 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija