NAJNOVIJE
Održana sjednica županijske Koordinacije za ljudska prava

Održana je 2. redovna sjednica županijske Koordinacije za ljudska prava na kojoj je, među ostalim, bilo riječ o potrebama i problemima osoba s invaliditetom.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 14:59)
Održana edukacija za obveznike Vukovarsko-srijemske županije

U organizaciji Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i Vukovarsko–srijemske županije u Velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održana je edukacija za obveznike naše županije.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:58)
Zimska služba spremna za zimske uvjete na cestama

Pred nama su zimski uvjeti na cestama pa smo provjerili kako se za ovu situaciju pripremila komunalna Gradska tvrtka Komunalac.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:47)
21 zlato, 12 srebra, 6 bronci, 2 pehara i 3 rekorda za Klub dizača utega Vukovar

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, vikend koji je za nama, bio je pun aktivnosti za hrvatske dizače utega jer je u Osijeku održan trostruki program: Prvenstvo Hrvatske za U17 u obje spolne konkurencije, 3. završno kolo ekipnog Prvenstva Hrvatske za seniore i KUP Republike Hrvatske.

U prvom dijelu natjecanja U17, prema očekivanju, najviše uspjeha imali su članovi Kluba dizača utega "Vukovar", osvojivši impresivnih 39 odličja i to 21 zlato, 12 srebra i 6 bronci.

Titule prvaka Hrvatske u sve tri dizačke discipline su osvojili: Korina Komorski do 40 kg, Tanja Turukalo do 71 kg, Maja Kell do 76 kg, Dunja Kapidžić do 81 kg, Saša Turukalo do 55 kg, Viktor Rendulić do 61 kg, i Sergej Gavrovski +102 kg.

Po tri srebra su pripala Eleni Štefanek do 71 kg, Bruni Prokopu do 67 kg i Borni Burčaku do 73 kg. Dva srebra i broncu je osvojila Ana Đurić do 55 kg, a srebro i dvije bronce su pripali Hanni Tvorek do 55 kg.

Nakon ostvarenog u pojedinačnoj konkurenciji, nije bilo dileme da će i pehari za najuspješniju žensku i mušku ekipu put Vukovara.

Niti ovo natjecanje nije prošlo bez novih državnih rekorda a opet je u fokusu bila Tanja Turukalo, koja je s podignutom težinom od 90 kg u izbačaju postavila nove rekorde za uzraste U15, U17 i U20.

U ženskom Kupu Republike Hrvatske naša mlada ekipa u sastavu Korina Komorski, Manda Braje, Maja Kell, Tanja Turukalo i Nataša Dermiček osvaja je četvrto mjesto.Dizaći utega

Isti plasman imali su i dečki i u Kupu i u završnici ekipnog Prvenstva Hrvatske a ekipu su činili Saša Turukalo, Sergej Gavrovski, Srđan Mrđenov, Nikola Todorović, David Todorović i Kristijan Bertran.

U Osijeku je nastupilo ukupno 18 članova kluba te im klub čestita na ostvarenom uspjehu.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:08)
Jedan vikend, dva natjecanja, puno uspjeha

U nedjelju 3. prosinca, Streljački klub "Grič 7" Vukovar nastupio je u Zagrebu na turniru 47. Mladost Trophy i u Valpovu na prigodnom natjecanju povodom dana grada Valpova.

Na turniru 47. Mladost Trophy, održanom u Domu sportova u Zagrebu, nastupila je Kiara Lemac bok uz bok s predstavnicima još 9 zemalja. Kiara je nastupila u dvije kategorije. U seniorskoj kategoriji u disciplini 10m zračni pištolj žene sudjelovalo je ukupno 40 natjecateljica od čega je Kiara zauzela 27. mjesto s 530 ostvarenih krugova. U kategoriji 10m zračni pištolj juniorke sudjelovalo 19 natjecateljica a Kiara je zauzela 13. mjesto.

Ovaj turnir bio je jedinstvena prilika za susretanje vrhunskih natjecateljima iz različitih zemalja. Međunarodna prisutnost pridonijela je raznolikosti i dinamici natjecanja, omogućavajući razmjenu iskustava.Streljaštvo 3

U sklopu proslave dana grada Valpova, članovi SK "Grič 7" aktivno su sudjelovali na natjecanjima u disciplinama ISSF zračna puška i ISSF zračni pištolj. Natjecanje je okupilo natjecatelje iz različitih klubova naše regije, stvarajući dinamičnu atmosferu i priliku za natjecanje na višoj razini.

Nastupilo je 5 natjecatelja: Dario Kampel i Agata Bunarkić nastupili su u disciplini ISSF zračni pištolj a Petra Budimir, Emi Kavać i Milica Jeremić u disciplini ISSF zračna puška.

Dario Kampel zauzeo je 9. mjesto s 343 ostvarena kruga. Agata Bunarkić zauzela je čvrsto prvo mjesto i time osvojila zlatnu medalju.sk

Djevojke na pušci svoje rezultate okrunile su peharom zauzevši treće mjesto u ekipnom dijelu natjecanja i to u sastavu Emi Kavać, Milica Jeremić i Petra Budimir.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:01)
Vukovarski motomrazovi podijelit će 400 paketića

I ove će godine članovi Sportskog moto kluba Golubica Vukovar provesti tradicionalnu akciju Vukovarski motomrazovi kojom božićnim paketićima daruju djecu u potrebi.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 12:38)
Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je nove digitalne usluge

Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je nove digitalne usluge.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 12:17)

Vukovarski motomrazovi darivali mališane

Vukovarski motomrazovi i Grad Vukovar po 14. su put darivali vukovarske mališane, posebice one najpotrebitije.

Motomrazovi 2 Valerija Lozančić 2022

Naime, u organizaciji Sportskog moto kluba Golubica Vukovar te u suradnji s Gradom Vukovarom s ciljem uveseljavanja najmlađih sugrađana održani su 14. Vukovarski motomrazovi. Kolona motorista odjevenih u odijela Djeda Božićnjaka provezla se gradom te su na Trgu Republike Hrvatske darivali poklonima mališane. Ondje ih je dočekao zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac koji je pohvalio ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju i doprinos božićnom ugođaju u gradu.

- Zahvalni smo moto mrazovima na ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji koju organiziraju već 14.godinu za redom. Pripremili su oko 300 paketića kako bi donijeli osmijeh na lica naših najmlađih sugrađana, posebice onih u potrebi, stoga nam je veliko zadovoljstvo biti dio ove sjajne božićne priče. Akcija iz godine u godinu postaje sve prepoznatljivija, sve je veći broj donatora i simpatizera, a naš grad svakog prosinca bude obogaćen dodatnim božićnim ugođajem koji sa sobom donesu vukovarski motomrazovi - istaknuo je Sušac.

Motomrazovi 4 Valerija Lozančić 2022

Predsjednik Sportskog moto kluba Golubica Vukovar Nenad Barinić rekao je kako žele uveseliti vukovarske mališane, ali time i sebi pričinjavaju ogromno zadovoljstvo.
- Članovi našeg kluba su invalidi Domovinskog rata i branitelji. Rat nas je okupio, ali smo ostali zajedno sve do danas. Bez obzira na naciju mi smo prvenstveno motoristi koji žele uveseliti djecu u ovo adventsko vrijeme kako bismo svi što sretniji i zadovoljniji ispratili ovu i ušli u novu godinu - rekao je Barinić dodajući kako su s akcijom od trenutka osnivanja moto kluba krenuli vrlo skromno, a danas su ponosni jer su mogli pripremiti preko 300 paketića vrijednosti oko 140 kuna.

Motomrazovi 1 Valerija Lozančić 2022

Moto humanitarci na ovaj su poseban i simboličan način darovali UZOSIO Golubicu, Udrugu Vukovarski leptirići, posebni razredni odjel OŠ Blage Zadre, učenike OŠ Josipa Matoša, djecu iz Udruge Vukovarske iskrice i Tko se boji sutra još te potrebitu djecu iz Bogdanovaca. Darivali su i mališane koji se trenutno nalaze u vukovarskoj bolnici.

Čestitali su svima nadolazeće blagdane, a zamjeniku gradonačelnika darivali čestitku i zahvalnicu na pomoći pri suorganizaciji.

 

Pročitano 312 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija