NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)

Izv. prof. dr.sc. Siniša Maslovara jedan od autora udžbenika svjetske razine "Otologija i otoneurologija"

Arhiva Arhiva Foto: Valerija Lozančić

Izv. prof. dr.sc. Siniša Maslovara, dr. med.,spec. otorinolaringolog i audiolog iz Nacionalne memorijalne bolnice "Dr. Juraj Njavro" Vukovar i Katedre za kliničku medicinu Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku jedan je od autora udžbenika svjetske razine Otologija i otoneurologija koji će objaviti svjetski poznati izdavač Springer.

Naime, prof. M. Tayyar Kalcioglu, pročelnik ORL klinike Medeniyet Sveučilišta u Istanbulu u Turskoj i prof. Herman Jenkins iz Sveučilišta Colorado u Denveru zamolili su ga da se, kao autor poglavlja o vestibularnoj rehabilitaciji, uključi u pisanje njihove knjige o otologiji i otoneurologiji koju će objaviti svjetski poznati izdavač Springer.

-Prošle godine je u izdanju Medicinske naklade iz Zagreba izašao moj udžbenik Otoneurologija, sad već slobodno mogu reći vrlo uspješan i popularan jer je rasprodana gotovo cijela tiraža od 500 primjeraka, prvi ovakve vrste u Hrvatskoj, ali i široj regiji, napisan na više od 400 stranica, sa 49 poglavlja od kojih sam 35 napisao samostalno, a preostalih 14 najveći eksperti u nas za pojedine teme.

Slično tome, prof. Kalcioglu, pročelnik ORL klinike Medeniyet Sveučilišta u Istanbulu i prof. Herman Jenkins iz Sveučilišta Colorado u Denveru zamolili su me da se uključim, kao autor poglavlja o Vestibularnoj rehabilitaciji, u pisanje njihovog udžbenika Otologija i otoneurologija, koji će objaviti svjetski poznati izdavač Springer pa će to svakako postati udžbenik svjetske razine. To je za mene iznimno velika čast i s velikim sam veseljem pristao sudjelovati u ovako značajnom i hvalevrijednom poduhvatu – rekao je izv. prof. dr.sc. Siniša Maslovara dodajući kako vjeruje da je ovo događaj od važnosti ne samo za njega, već i za našu medicinsku znanost općenito jer je riječ o svjetskom projektu.

-Vrlo je značajno da će se u knjizi uz moje ime pojaviti i naziv Fakulteta za dentalnu medicinu u Osijeku te Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar – naglasio je.

Izv. prof. dr.sc. Siniša Maslovara jedini je predstavnik ne samo Hrvatske, već i šire regije, u Baranyevu društvu, najvećem svjetskom društvu koje se bavi problemima ravnoteže i vestibularnog sustava, što je jedan od razloga zbog kojega su ga kolege angažirale za pisanje poglavlja u knjizi.

- Jedan od dvoje mojih predlagatelja u Barany društvo je prof.dr.sc. Helen S. Cohen s Medicinskog fakulteta Baylor u Houstonu, Texas, USA, voditeljica Odbora za Vestibularnu rehabilitaciju Baranyeva društva. Na Facebook stranici Društva predstavila me prof.dr.sc. Susan L. Whitney sa Sveučilišta Pittsburgh, USA, koja je i administrator ovih stranica, ali istovremeno i jedan od najvećih svjetskih eksperata na polju vestibularne rehabilitacije. Pored toga, autore buduće knjige-udžbenika osobno poznam s naših međusobnih susreta i druženja na međunarodnim kongresima i skupovima – pojasnio je izv. prof. dr.sc. Siniša Maslovara.

Prije desetak godina izv. prof. dr.sc. Maslovara napisao je i prvi udžbenik pod nazivom Vestibularna rehabilitacija u izdanju Veleučilišta Lavoslava Ružičke nakon čega je osnovao Hrvatsko društvo za vestibularnu rehabilitaciju Hrvatskog liječničkog zbora čiji je i predsjednik, a 2017. godine u Vukovaru je održan tečaj o Vestibularnoj rehabilitaciji i to samo pola godine nakon što je prvi takav tečaj u Europi održan u Njemačkoj.

- Sve je krenulo s tim mojim prvim udžbenikom, ozbiljno smo se počeli baviti ovom temom tako da možemo reći da smo svojevrsni pioniri u tome području ne samo kod nas, već i u svijetu – ističe dr. Maslovara.

Pročitano 1018 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija