NAJNOVIJE
VELIKI POŽAR U OSIJEKU, u pogonu tvrtke zapalila se uskladištena plastika: Ne izlazite van, zatvorite prozore

U srijedu poslije ponoći u pogonu osječke tvrtke "Drava international", kod prigradskog naselja Brijest, došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru čija je površina procijenjena na više tisuća kvadratnih metara, a visina uskladištenih bala plastike je oko pet metara. Stožer civilne zaštite Grada Osijeka izvijestio je kako požar pokušavaju lokalizirati sve raspoložive profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe, a zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin za Hinu je izjavio kako požar nije pod kontrolom te kako je dojava o požaru zaprimljena oko 40 minuta poslije ponoći, a od tada su na terenu i bageri gradskih tvrtki koji pokušavaju napraviti koridor i spriječiti širenje požara. Vulin je pozvao je građane da, zbog velikih količina dima i plina, zatvore prozore i ne izlaze van zbog mogućeg štetnog djelovanja.

(Srijeda, 04 Listopad 2023 06:41)
Jedna od najdužih ulica u Čapljini dobila ime „Vukovarska ulica“
Jedna od najdužih ulica u Čapljini dobila je ime „Vukovarska ulica“.  Tim povodom Grad Vukovar posjetio je Pero Previšić, gradski vijećnik Grada Čapljine. Na radnome  sastanku s gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim suradnicima riječi je bilo i o potpisivanju povelje prijateljstva te smjerovima buduće suradnje. 
(Utorak, 03 Listopad 2023 14:40)
I dalje se traži nestali 20-godišnjak iz Andrijaševaca

Mario Rukavina, 20-godišnjak iz Andrijaševaca, nestao je u petak nakon što je biciklom ušao u Srbiju na graničnom prijelazu Tovarnik -Šid.

(Utorak, 03 Listopad 2023 14:04)
Krizna situacija u Tordincima - zatvorio se u kuću i prijeti bombom?

U Tordincima su od jutros na terenu sve dežurne službe – policija, hitna medicinska pomoć i vatrogasci. Iako službenih informacija nema, osim što je policija potvrdila postupanje u tom mjestu nadomak Vinkovaca, neslužbene govore  o muškarcu koji se počevši jutros u 9 sati posvađao sa susjedima i gađao im kuću molotovljevim koktelima, a nakon toga pobjegao u svoju kuću, polio se benzinom i prijeti bombom.

(Utorak, 03 Listopad 2023 12:47)
Streljački klub "Grič 7" Vukovar '' osvojio 3 medalje i pehar u Nuštru

U Nuštru 1. listopada 2023. održano tradicionalno natjecanje povodom Dana obrane i Dana Općine Nuštar.

Streljački klub Grič 7, Vukovar se na ovom natjecanju predstavio s dvije ekipe: ekipa zračna puška, u sastavu Milica Jeremić, Jana Tetkić i Petra Budimir, te ekipa zračni pištolj, u sastavu Agata Bunarkić, Dario Kampel i Kiara Lemac. Natjecateljski duh pokazao je i trener g. Vinko Kovač koji se također natjecao.

SK Grič 7 Vukovar nije se s natjecanja vratio praznih ruku. Dario Kampel je u kategoriji ISSF zračni pištolj 10 m juniori osvojio četvrto mjesto i već popularnu nuštarsku drvenu medalju. Agata Bunarkić osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju u kategoriji ISSF zračni pištolj 10 m juniorke, a u istoj toj kategoriji Kiara Lemac ponovno je zasjala na najvišem postolju osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju. Ekipa zračni pištolj u Vukovar je uz medalje odnijela i ekipni pehar osvojivši drugo mjesto u izrazito jakoj konkurenciji.

Iako je ovo tek početak nove sportske sezone rezultati govore kako od ovog vukovarskog kluba u budućnosti zasigurno možemo očekivati mnogo ovakvih i još boljih rezultata.

(Utorak, 03 Listopad 2023 12:07)
Bršadin se odvojio na prvenstvenoj ljestvici

Rezultati 5. kola 2. Županijske nogometne lige Nogometnog središta Vukovar:

Rusin – Lovas 4:3 ( 0:1 Ivan Gelemanović 14', 1:1 Matej Homa 22', 2:1 Danijel Kuzmanović 26', 3:1 Tomislav Alilović 75', 3:2 Filip Frančišković 77', 3:3 Andrija Pole 80', 4:3 Zdenko Drmić 85')

Hajduk (B) – Bršadin 0:2 ( 0:1 Danilo Kovačević 13', 0:2 Vitomir Vuletić 42')

Hajduk (T) – Sremac 2:2 (1:0 Domagoj Jurić 6', 1:1 Krešimir Majstorović 46' KU, 1:2 Ivan Vidaković 61', 2:2 Mijo Bolotin 90' + 1' AG)

Sloga (P) – Dunav 0:1 (0:1 Domagoj Komadina 73')

Poredak:

1. Bršadin 15

2. Hajduk (B) 8

3. Hajduk (T) 8

4. Lovas 7

5. Rusin 6

6. Dunav 6

7. Sloga (P) 3

8. Sremac 3

Raspored 6. kola: Lovas – Dunav, Sremac – Sloga (P), Bršadin – Hajduk (T), Rusin – Hajduk (B)

(Utorak, 03 Listopad 2023 12:02)
Gradski derbi pripao Lipovači

Rezultati 4. kola 3. Županijske nogometne lige Nogometnog središta Vukovar:

Radnički – Lipovača 0:4 ( 0:1 Josip Šterc 39', 0:2 Tomislav Ujvari 71', 0:3 Josip Petković 83', 0:4 Ivan Prkić 87')

Petrovci – Mohovo -:-

Mladost – Tompojevci 2:6 (0:1 Gabriel Boras 3', 0:2 Bruno Kalac 9', 0:3 Danijel Krupa 38', 0:4 Bruno Kalac 45' KU, 0:5 Damir Čupić 60', 0:6 Petar Božić 75', 1:6 Emanuel Budeš 77', 2:6 Zlatko Livaja 84')

Poredak:

1. Tompojevci 8

2. Mohovo 7

3. Lipovača 7

4. Radnički 6

5. Petrovci 3

6. Mladost 0

Raspored 5. kola: Tompojevci – Radnički, Mohovo – Mladost, Lipovača – Petrovci.

(Utorak, 03 Listopad 2023 11:59)

Na blagdanskom stolu raznovrsna i ukusna hrana

Crvena rotkvica kao dekoracija i prilog za uskrsni doručak Crvena rotkvica kao dekoracija i prilog za uskrsni doručak Milan Paun

Na blagdanskom stolu mora biti raznovrsne i ukusne hrane pa se tada ne pita za cijenu, kažu građani koje smo zatekli u kupnji namirnica na gradskoj tržnici, a skromnije će jesti ostalih dana.

Cijene su nekih namirnica ipak nevjerojatno visoke, primjerice kilogram paprike babure stoji pet eura kao i kilograma svinjetine. Kilogram crvenoga luka stoji euro i pol, više od kilograma jabuka ili banana. Kilogram je mladoga kupusa dva eura.

Prodavači kažu da su velike cijene povrća iz uvoza te da na to utječu cijene energenata za uzgoj u plastenicima, cijene vode i transporta. Sve su te cijene daleko veće negoli prije godinu dana.

Usporedimo li cijene povrća u trgovačkim katalozima prije godinu dana i sada, ustanovit ćemo da su porasle u prosjeku za 30 posto, neki su prodavači najavili i nova poskupljenja.

Građane u kupnji na tržnici pitali smo što kupuju, što misle o porastu cijena te što će pripremati za blagdanski stol.

 

Anđa Čikotić: Kupujem od poznatih proizvođača, ne želim od prekupaca. Inače imam svoj vrt i uzgojim krumpir i salatu, malo luka dokupim. Meso slabije jedemo, ali dva puta tjedno jedemo ribe koje muž upeca. Glavno jelo za Uskrs bit će pečena janjetina, kuhat ću i buncek, već u subotu tako da na Uskrs mogu na misu. Za Uskrs pečem i poseban kruh oblika pletenice i vijenca, a u njega stavim četvero jaja. Odnesem ga na blagoslov.

Jelica Stojanov: Kupila sam maćuhice i sadnice cvijeća da dopunim u vrtu gdje uzgajam i povrće pa rijetko kupujem povrće na tržnici. Češće kupujem u trgovačkim centrima jer je tamo jeftinije. Ovdje ponekad kupim jabuke od poznatoga proizvođača. Za doručak na Uskrs već par godina kupim rolanu šunku, od klasiče šunke sam odustala jer ovu bolje pojedemo i manja je. Uz to uzmem sir i vrhnje, a kruh sama ispečem. Za objed pečem prasetinu ili janjetinu te kuham sarmu.

Nada Simić. Na tržnici uglavnom kupujem cvijeće i voće, a povrće ne jer imam svoj vrt. Sve je skuplje, osjetno. Za Uskrs pečem prasetinu ili junetinu, možda ću i pohati meso jer će nas biti desetak za stolom. Salata je obavezna.

Marina Katičić: Kupila sam špinat, češnjak i malo ribe. Cijene su paprene, no sve je skupo. Nije lako ni poljoprivrednicima. Za Uskrs ću uobičajeno pripremiti kuhanu šunku i jaja s rotkvicama. Za objed na Uskrs pečem teletinu, uz to ide juha i salata. Dvoje nas je za stolom.

Rada Mitrović: Godinama kupujem na tržnici po navici jer sam tako naučila od roditelja. U trgovačkim centrima uvijek potrošim više novca negoli što namjeravam. Na tržnici kupujem povrće od poznatih proizvođača i bakica koje imaju višak proizvoda. Svjesna sam da su cijene porasle, no znam da nije lako ni proizvođačima jer ovise o vremenu, hoće li biti suša ili će oluja uništiti. Puno se narade. Za uskrsni doručak kupit ću šunku od mesara na tržnici, domaća jaja i podlijevani sir, a ručak na prvi dan Uskrsa ne pravim. Želim da kuhanu šunku i jaja pojedemo.

 Nevenka Vujković: Ponuda je na tržnici bolja, a čini mi se da je rast cijena stao. Kupovat ću meso, ribu, jaja i povrće. Glavno jelo na Uskrs bit će patka s mlincima. Obično pečem gusku, no sada sam našla krasnu patku.

Anđa Olić: Gledam povrće i ne mogu se načuditi da je kilogram kupusa dva eura, to je prekoviše. Crveni je luk euro i pol, a bio je tri kune. Više gledam, negoli što kupujem. Skupo je i u trgovačkim centrima, ali je ipak jeftinije od tržnice. Za Uskrs za doručak kuham šunku i jaja, a za ručak jedemo janjetinu ili prasetinu, troje nas je za stolom.

Pročitano 203 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija