NAJNOVIJE
Sutra besplatno predavanje za roditelje u Vukovaru

Dr.sc.Damir Marinić s Odsjeka za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Osijeku održat će za roditelje u Vukovaru besplatno predavanje na temu Koje su „posebne potrebe” današnje djece? i to u OŠ Blage Zadre, u utorak 27.veljače s početkom u 17 sati.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 14:52)
Od 11.ožujka kreće isplata usksnica vinkovačkim umirovljenicima

Održana je sjednica Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca, a bilo je riječi o podizanju cenzusa ili iznosa uskrsnica i božićnica za umirovljenike u odnosu na prošlu godinu. Naime,već je objavljeno iz vinkovačke gradske uprave o povećanju toga cenzusa koje su sada prihvatili i članovi Odbora pa će tako umirovljenici s mirovinama do 340 eura dobit 60 eura uskrsnice, a oni s mirovinama od 340 do 450 eura dobit će 40 eura. Ukupno, preko 3800 vinkovačkih umirovljenika i korisnika osobne invalidnine dobit će uskrsnice za što je osigurano 190 tisuća eura u gradskome proračunu.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 14:37)
Predstavljeni projekti uređenja Dunava u Vukovaru i Opatovcu

U prostorijama Agencije za vodne putove Vukovar predstavljeni su projekti Lučke uprave Vukovar i agencije, kako završeni tako i oni koji su u tijeku, a najavljeni su i novi.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 13:52)
Za kulturu u našoj županiji izdvojeno 131 tisuću eura

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima potpisani su i podijeljeni ugovori korisnicima financijskih sredstava koji su svoje programe, odnosno projekte prijavili na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi Vukovarsko – srijemske županije za 2024. godinu. Ugovore su korisnicima uručili vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 13:49)
Državni tajnik Bilaver tijekom radnog posjeta našoj županiji najavio daljnje potpore za izgradnju infrastrukture

U okviru projekta Vlade RH Slavonija, nedavno je u promet pušten nadvožnjak na Borincima, naselju koje je na taj način konačno postalo povezano sa središtem Vinkovaca. Riječ je nadvožnjaku vrijednom 10,6 milijuna eura koji je u ponedjeljak u okviru radnoga posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji obišao državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 12:58)
Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku održava se 7. Škola kemije

Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku održava se 7. Škola kemije.

U periodu od 26. veljače do 1. ožujka u laboratorijima Zavoda za primijenjenu kemiju i ekologiju Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek od 9 do 12 sati za učenike trećih razreda osječkih gimnazija organizirane su brojne radionice, pojasnila je Dajana Gašo-Sokač, redovita profesorica iz organske kemije na Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
-Pokusi se rade u laboratoriju iz organske kemije i opće i analitičke kemije. Zanimljive pokuse učenici izvode zajedno s asistentima i nastavnicima s fakulteta. Ove godine sintetizirat će organske boje, acetilsalicilnu kiselinu, dokazivat će reducirajuće šećere, gledat će promjene boja, otopina i imat će priliku osjetiti dašak kemije i kako je to na fakultetu i što radimo. Pokušat ćemo im približiti rad u laboratorijima i sve ono što naš fakultet nudi budućim studentima -

pojasnila je Gašo Sokač dodavši kako ove godine sudjeluju i učenici iz Vukovara.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 12:53)
Održana redovna skupština Pčelarske udruge „Cornacum” Vukovar

Pčelarska udruga „Cornacum“ Vukovar održala je u Vukovaru redovnu skupštinu na kojoj je predsjednik udruge Borislav Grbić podnio izvješće o radu.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 11:46)

Potpisani ugovori za uređenje Adice, rok za izvođenje radova je 9 mjeseci

Potpisani ugovori za uređenje Adice, rok za izvođenje radova je 9 mjeseci Foto: Marija Molnar

Projekt uređenja Adice jedan je od kapitalnih gradskih projekata i dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Ugovore o nastavku izvođenja radova u okviru tog projekta potpisali su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, u ime tvrtke Planum građenje Emil Tuša i Željko Šarčević iz Vodoprivrede Vinkovci. Predviđena je izgradnja šetnice uz Vuku vrijedna gotovo 3,5 milijuna eura te sportsko-zabavni adrenalinski park vrijedan skoro 2,2 milijuna eura. Rok za izvođenje radova je devet mjeseci.

- Nakon što se prethodni izvođač radova našao u poslovnim problemima, uspješno smo prebrodili tu situaciju uz pomoć gradskih stručnih službi i raspisali javnu nabavu. Ugovore potpisujemo s tvrtkama s kojima smo do sada dobro surađivali i imamo pozitivna iskustva u pogledu njihove ozbiljnosti u pristupu i dinamici izvođenja radova i kvalitete obavljenog posla, kao i partnerski odnos - istaknuo je na svečanosti potpisivanja ugovora gradonačelnik Penava

Voditelj projekta Igor Antolović pojasnio je detalje oko nove šetnice uz Vuku i adrenalinskoga parka.

- Riječ je o drvenoj šetnici na betonskim stupovima dužine nešto preko jednog kilometra koja počinje od Ulice 204.vukovarske brigade gdje završava nasip uz Vuku koji rade Hrvatske vode pa sve do mosta na Dobroj vodi s odvojcima prema šumi. Šetnica će ujedno služiti i kao poveznica za dva segmenta adrenalinskoga parka odnosno visinskog i nizinskog poligona za djecu i stijene za penjanje koja udovoljava kriterijima za organizaciju međunarodnih natjecanja. S vrha stijene preko Vuke spuštat će se zip line dužine 500 metara – rekao je Antolović.

Za projekt Adica iz europskih je fondova osigurano 3.664.515,56 eura, iz gradskog proračuna 1.406.806,00 eura, a projekt sufinancira i Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara u iznosu od 504.346,00 eura.

Pročitano 563 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija