NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)

Kod Vukovarca pronašli kokain, steroidne i hormonske pripravke te eksplozivna sredstva i dijelove vatrenog oružja

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV / V. Lozančić

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela, iz domena kriminaliteta zlouporabe droga i organiziranog kriminaliteta.

- Pretragama osobe i doma u kojem boravi 26-godišnjak, provedenim 22. svibnja, temeljem sudskog naloga, policijski službenici su pronašli i oduzeli 3 PVC vrećice s ukupno 335 grama kokaina te 4,30 grama marihuane, 18 bočica različitih steroidnih i hormonskih pripravaka zabranjenih u sportu, prigušivač pucnja vatrenog oružja, 2 spremnika za automatsku pušku, 2 spremnika za strojnicu, 3 ručne bombe, 39 komada različitog streljiva, nekoliko tisuća eura i druge predmete koji se dovode u svezu s kaznenim djelima – naveo je glasnogovorni PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković u izjavi za HRV.

Osumnjičeni 26-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave, a protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, „Neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

OSUMNJIČEN ZA PRIJETNJU I NEOVLAŠTEN PROMET DROGOM

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Županje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

„Nakon verbalnog sukoba u obiteljskoj kući 48-godišnjaka u Županji, 26-godišnjak je prijetio usmrćenjem više osoba. Policijski službenici su ga uhitili i ishodili sudski nalog za pretragu doma i drugih prostorija u kojima boravi te tom prilikom pronašli i oduzeli PVC vrećicu s ukupno 229 grama marihuane.” - navodi se u današnjem izvješću iz PU vukovarsko-srijemske.

Protiv 26-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Prijetnja“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Pročitano 372 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija