NAJNOVIJE
Unatoč lošem vremenu, 16. Vukovarski etno sajam nastavljen Oktoberfestom i Okusima Hrvatske

Članovi Udruge Njemaca i Austrijanaca i Lionsa klub Vukovar s gostima iz Mađarske, Srbije, Češke, Bosne i Hercegovine i naše zemlje, organizirali su u okviru 16.Vukovarskog etno sajma šesti po redu  Vukovar Oktoberfest. Zbog kiše je prebačen u dvoranu OŠ Dragutin Tadijanović gdje je održan bogat klulturno-umejtnički program i degustacija piva.

(Subota, 23 Rujan 2023 17:28)
U Vukovaru održan Hod za MS

Članovi Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije povodom Nacionalnog dana multiple skleroze 26. rujna i 20 godina rada i postojanja društva organizirali su u Vukovaru akciju pod nazivom Hod za MS, kako bi senzibilizirali javnost za ovu bolest i pomogli sprječavanju diskriminacije oboljelih. Akcijom koja je održana pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i uz financijsku pomoć Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara ujedno je pružena podrška osobama s multiplom sklerozom.

(Subota, 23 Rujan 2023 16:47)
Odjel pedijatrije vukovarske bolnice slavi 60.rođendan

Povodom 60.godišnjice osnutka Odjela pedijatrije u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr.Juraj Njavro” Vukovar održan je stručni skup Hrvatskog pedijatrijskog društva – Ogranak Osijek.

(Subota, 23 Rujan 2023 11:30)
Domovinski pokret: Kod SDSS-a ne postoji afrička svinjska kuga

U Vukovarsko – srijemskoj županiji, točnije u mjestu Pačetin, prevrnuo se jučer kamion sa svinjama. Ta vijest odjeknula je u medijima, a iz Domovinskog pokreta Vukovarsko-srijemske županije osvrnuli su se na taj događaj objavom na svojim društvenim mrežama te su ukazali na niz nelogičnosti u tom slučaju, ali i općenito u svemu vezanom uz afričku svinjsku kugu.

(Subota, 23 Rujan 2023 10:24)
Sportski dnevnik, 22.9.2023.

Sportski dnevnik, 22.9.2023.

Prva utakmica 9. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige igra se danas u Osijeku gdje će Osijek ugostiti Varaždin. U SuperSport Prvoj nogometnoj ligi Vukovar 1991 odlazi u Zmijavce dok će Cibalija ugostiti Zrinski Osječko. Nogometaši Sloge iz Borova pobjednici su Kupa Nogometnog središta Vukovar. Više o tome poslušajte u Sportskom dnevniku.

(Petak, 22 Rujan 2023 17:40)
U Vukovaru obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama iz Županijskoga tima Vukovarsko-srijemske županije za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji nakon održanoga sastanka kojim je obilježen ovaj dan i u Vukovaru, poslali su priopćenje za javnost u kojem navode:

(Petak, 22 Rujan 2023 16:48)
Obilježena 32. godišnjica sjećanja na teška stradanja civila i branitelja Svinjarevaca

U Svinjarevcima je obilježena 32. godišnjica teških stradanja branitelja i civila u Domovinskome ratu.

(Petak, 22 Rujan 2023 16:05)

Za učenike sedmih i osmih razreda u Lovasu održana radionica o sigurnosti na internetu

Za učenike sedmih i osmih razreda u Lovasu održana radionica o sigurnosti na internetu Foto: Policijska uprava vukovarsko-srijemska

U Lovasu je održana radionica za 80 učenika sedmih i osmih razreda o sigurnosti na internetu. Realizirana je u suradnji s Postajom granične policije Tovarnik, Vijećem za prevenciju kriminaliteta Srijem, Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek te ravnateljima četiri osnovne škole – Lovas, Ilača-Banovci, Čakovci i Tovarnik.

Učenici su tijekom radionice educirani o temama elektroničkog nasilja, kako se ponašati na internetu, kome se obratiti u slučaju vršnjačkog i elektroničkog nasilja, o ulozi aplikacije policije Red Button koju mogu koristiti kao i na koji način promovirati društveno prihvatljivo ponašanje. Upoznati su s opasnostima poput lažnog predstavljanja, dijeljenja fotografija te pravilima o sigurnom ponašanju na internetu.

Također, učenicima su tijekom radionice podijeljeni i promotivni materijali o projektima prevencije koje provodi policija - Reci ne govoru mržnje, Lily, Prekinimo šutnju, Nasilje i mladi, Internet, ovisnosti i mladi te Manje oružja, manje tragedija.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, ova je aktivnost rezultat suradnje Vijeća za prevenciju kriminaliteta Srijem i općinskog tima po Sporazumu o međuresornoj suradnji i koordinaciji u području sprječavanja nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na lokalnoj razini, u okviru Strategije djelovanja koju je Vijeće donijelo u svibnju 2022. godine. Strategijom je kao prioritet lokalne zajednice određeno sprječavanje nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja povezanih s mladima (Internet, škole i ovisnosti).

„Policija i vijeće aktivno potiču cjelokupnu zajednicu na poduzimanje aktivnosti radi prevencije svih oblika nasilja, svjesni kako je uključenost svih dionika: škola, jedinica lokalne samouprave, djece i policije, ključna za održavanje sigurnih uvjeta odrastanja djece i mladeži”, stoji u priopćenju.

Kako bi dodatno promovirali nenasilje, učenici četiri osnovne škole zajedno su s policijskim službenicima nacrtali i poslali jasnu poruku „Stop nasilju“ i snimili tzv.milenijsku fotografiju.

Pročitano 131 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija