NAJNOVIJE
Predstavljen Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

U Vinkovcima je predstavljen Godišnjak Ogranka MH u Vinkovcima koji obrađuje teme iz kulture, umjetnosti, povijesti i društvenih događanja, a ovogodišnji broj 41. po redu, posvećen je Vinkovčanki Dini Merhav rođenoj Gross, slikarici i kiparici koja se ovom umjetnošću bavila u drugim zemljama.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 07:39)
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)

Do kraja godine Vukovar dobiva dva terena za odbojku na pijesku

Do kraja godine Vukovar dobiva dva terena za odbojku na pijesku Foto: Marija Molnar

Juniori Kluba odbojke na pijesku Vukovar u srpnju ove godine osvojili su srebrnu medalju i postali viceprvaci Hrvatske u muškoj konkurenciji na Prvenstvu Hrvatske za juniore održanome u Podstrani. Tim ih je povodom u svome uredu primio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, njegov zamjenik Filip Sušac i tajnik Zajednice športskih udruga grada Vukovara Dado Marković. Igračima i treneru Toniju Bačiću čestitali su na uspjehu, a Penava je ujedno naglasio i da je u tijeku izgradnja dvaju terena za odbojku na pijesku u sklopu Športsko-rekreacijskog centra Lijeva bara ukupne vrijednosti 82.685,27 eura s PDV-om, zahvaljujući sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

- Vukovar je oduvijek grad odbojke, a želja nam je mlade osnažiti da se bave ovim sportom. Upravo vođeni tim ciljem radimo na projektu izgradnje dva profesionalna terena za odbojku na pijesku u sklopu ŠRC Lijeva bara. Izgradnja je u tijeku, a trebali bi biti gotovi do kraja ove godine. Nadamo se da će tamo stasati nove generacije odbojkašica i odbojkaša, a naš grad ovime dobiva još jedan sportski sadržaj – naglasio je Penava.

Trener Kluba odbojke na pijesku Vukovar Toni Bačić pojasnio je kada su osnovali klub i s kojim ciljem.

- Osnovani smo u svibnju 2020.godine kako bi našim sugrađanima pokazali da se i tijekom ljeta, kada završe dvoranski sportovi, može kvalitetno baviti sportom, ujedno odbojkašku sezonu produžiti na cijelu godinu i odbojkom se, osim u dvorani, baviti i vani na pjesku. Nadamo se na ovaj način povećati kvalitetu igranja odbojke u našem gradu kao i privući veći broj djece i odraslih da se bave ovim sportom – istaknuo je Bačić, pojasnivši da je u klubu 30-tak članova.

Grad Vukovar izradio je glavni i građevinski projekt konstrukcije za izgradnju terena za odbojku na pijesku i ustupio ga Javnoj ustanovi „Sportski objekti Vukovar“, kako bi se mogli prijaviti na Javni poziv za iskaz interesa za financiranje projekata kapitalnih ulaganja javnih institucija na području grada Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Pročitano 361 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija