NAJNOVIJE
Vijenac i svijeće položili članovi HDZ-a

Povodom obilježavanja 24. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana članovi Gradskoga odbora HDZ-a Vukovar položili su vijenac i zapaliti svijeće podno Tuđmanove biste u središtu Vukovara.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:27)
Članovi Domovinskoga pokreta upalili svijeće

Članovi Gradskoga ogranka Domovinskoga pokreta Vukovar upalili su svijeće podno biste prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana na glavnom gradskom trgu u Vukovaru.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:26)
Obilježena 24. godišnjica smrti prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana

Povodom 24. godišnjice smrti prvoga hrvatskoga predsjednika podno biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru svijeću je u ime Grada Vukovara upalio gradski pročelnik za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:20)
U Vukovar došli najbolji studenti sportaši u vodenim sportovima

Na plivalištu u Vukovaru održava se dvodnevno državno prvenstvo UniSport H2O za studente i studentice u plivanju i vaterpolu.

(Subota, 09 Prosinac 2023 18:14)
Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći

U 19.41 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na županijskoj cesti 4224, između Komletinaca i Nijemaca, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Navodno je riječ o dvojici mladića.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, hitna medicinska pomoć i vatrogasci. 
(Subota, 09 Prosinac 2023 08:47)
Mijenja se Zakon o doplatku za djecu

Vlada RH uputila je u Sabor konačni prijedlog izmjena Zakona o doplatku za djecu, a koje bi na snagu trebale stupiti 1. ožujka 2024.. Mijenjaju se dohodovni cenzusi kao uvjeti za ostvarivanje prava na doplatak sa sadašnjih 70 posto proračunske osnovice na 140.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:54)
Obilježena godišnjica rođenja skladatelja hrvatske himne Josipa Runjanina

 U Vinkovcima je svečano obilježena 202.obljetnica rođenja Josipa Runjanina, skladatelja himne Lijepa naša. Podno njegove biste na trgu Josipa Runjanina vijence je položila Garda Hrvatskoga sokola, a predstavnice braniteljskih udruga s vinkovačkoga područja zapalile su svijeće za one koji su dali život za domovinu. Rođen 8.prosinca 1821.godine u Vinkovcima, ovaj je časnik u austrougarskoj vojsci uglazbio pjesmu Antuna Mihanovića Horvatska domovina, a koja je 1891.godine proglašena hrvatskom himnom pod nazivom Lijepa naša domovino.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:53)

Do kraja godine Vukovar dobiva dva terena za odbojku na pijesku

Do kraja godine Vukovar dobiva dva terena za odbojku na pijesku Foto: Marija Molnar

Juniori Kluba odbojke na pijesku Vukovar u srpnju ove godine osvojili su srebrnu medalju i postali viceprvaci Hrvatske u muškoj konkurenciji na Prvenstvu Hrvatske za juniore održanome u Podstrani. Tim ih je povodom u svome uredu primio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, njegov zamjenik Filip Sušac i tajnik Zajednice športskih udruga grada Vukovara Dado Marković. Igračima i treneru Toniju Bačiću čestitali su na uspjehu, a Penava je ujedno naglasio i da je u tijeku izgradnja dvaju terena za odbojku na pijesku u sklopu Športsko-rekreacijskog centra Lijeva bara ukupne vrijednosti 82.685,27 eura s PDV-om, zahvaljujući sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

- Vukovar je oduvijek grad odbojke, a želja nam je mlade osnažiti da se bave ovim sportom. Upravo vođeni tim ciljem radimo na projektu izgradnje dva profesionalna terena za odbojku na pijesku u sklopu ŠRC Lijeva bara. Izgradnja je u tijeku, a trebali bi biti gotovi do kraja ove godine. Nadamo se da će tamo stasati nove generacije odbojkašica i odbojkaša, a naš grad ovime dobiva još jedan sportski sadržaj – naglasio je Penava.

Trener Kluba odbojke na pijesku Vukovar Toni Bačić pojasnio je kada su osnovali klub i s kojim ciljem.

- Osnovani smo u svibnju 2020.godine kako bi našim sugrađanima pokazali da se i tijekom ljeta, kada završe dvoranski sportovi, može kvalitetno baviti sportom, ujedno odbojkašku sezonu produžiti na cijelu godinu i odbojkom se, osim u dvorani, baviti i vani na pjesku. Nadamo se na ovaj način povećati kvalitetu igranja odbojke u našem gradu kao i privući veći broj djece i odraslih da se bave ovim sportom – istaknuo je Bačić, pojasnivši da je u klubu 30-tak članova.

Grad Vukovar izradio je glavni i građevinski projekt konstrukcije za izgradnju terena za odbojku na pijesku i ustupio ga Javnoj ustanovi „Sportski objekti Vukovar“, kako bi se mogli prijaviti na Javni poziv za iskaz interesa za financiranje projekata kapitalnih ulaganja javnih institucija na području grada Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Pročitano 207 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija