NAJNOVIJE
Na Pravnom fakultetu u Osijeku započeo je dvodnevni Kongres studenata socijalnoga rada

Kongres studenata socijalnoga rada Pravnoga fakulteta u Osijeku, treći po redu, ove se godine održava na temu „Rasprostranjenost socijalnog rada i njegova uloga”.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 14:21)
U Vukovaru se ovoga tjedna obilježava Europski tjedan mentalnog zdravlja

U Vukovaru se ovoga tjedna obilježava Europski tjedan mentalnog zdravlja.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 12:10)
Izborom Jandrokovića za predsjednika konstituiran 11. saziv Sabora

Nepunih mjesec dana nakon parlamentarnih izbora, izborom Gordana Jandrokovića za predsjednika sa 144 glasa za i 6 protiv, konstituiran je 11. saziv Hrvatskog sabora.

- Dobiti treći put povjerenje zastupnika za obnašanje dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora zaista je izuzetna čast. Novoizabranim zastupnicama i zastupnicima još jednom čestitam na izboru. Neki od vas su bili i u prethodnim sazivima, a mnogi će prvi put sjesti u saborske klupe. Svima nam zajedno želim uspješan saborski mandat i da kroz kvalitetan i predan rad opravdamo povjerenje dobiveno od naših građanki i građana - rekao je Jandroković. 

 

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 12:03)
Vlada: Nabava devet CT simulatora za bolnice

Tehnička Vlada donijela je u četvrtak odluku o nabavi CT simulatora za bolnice radi poboljšanja prevencije, liječenja i dijagnostike raka kako bi se svim onkološkim bolesnicima osigurala optimalna terapija.

Ministarstvo zdravstva provodi projekt u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti a vrijedan je 6.5 milijuna eura. Nabavlja se devet CT simulatora - tri za KBC Zagreb, dva za KBC Sestre milosrdnice i po jedan uređaj za KBC Split, KBC Rijeku, KBC Osijek i Opću bolnicu Zadar. 

Uređaji će biti isporučeni bolnicama u roku od 12 mjeseci, a novac je osiguran u državnom proračunu za 2024. godinu i projekcijama za 2025. i 2026. godinu.

Također, Vlada je donijela uredbu kojom prestaje raditi Ured potpredsjednice Vlade.

Premijer Andrej Plenković prethodno se na sjednici zahvalio dosadašnjoj potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi, kao i ministrima Brnjac i Malenici, na postignućima u svojim resorima te na doprinosu u ostvarenjima programa Vlade.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 11:40)
Vlada nagradila Baby Lasagnu s 50.000 eura

Kako prenosi Hina,  tehnička Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna, u iznosu od 50.000 eura za uspjeh na ovogodišnjem Eurosongu i kao posebno priznanje Vlade za doprinos promidžbi i međunarodnoj vidljivosti Hrvatske.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 10:43)
Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar građanima mjerili razinu šećera u krvi i krvni tlak

Gradsko društvo crvenog križa Vukovar obilježilo je Tjedan crvenog križa.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 10:23)
U tijeku je Javni poziv za upis djece u Dječji vrtić Vukovar 1

Dječji vrtić Vukovar 1 raspisao je 7. svibnja 2024. Javni poziv za upis djece u redoviti cjelodnevni program, poludnevni program i program predškole u navedenom vrtiću za pedagošku godinu 2024./2025.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 10:20)

Na koje prepreke nailaze osobe s invaliditetom?

Sudionici tribine Sudionici tribine Milan Paun

U hotelu Lav u Vukovaru Udruga Vukovarski leptirići organizirala je javnu tribinu “Iskustva, izazovi i prilike - kako unaprijediti realizaciju prava osoba s invaliditetom?”.

Cilj je upoznavanje šire zajednice s dobrim politikama i praksama prema osobama s invaliditetom, rekla je Viktorija Matin, predsjednica udruge.

Zamjenik župana Srđan Jeremić naveo je podatak kako u Vukovarsko-srijemskoj županiji živi više od 24.000 osoba s invaliditetom.

Mario Burek, savjetnik u osječkom Uredu pravobranitelja za osobe s invaliditetom, rekao je da su problemi osoba s invaliditetom uglavnom isti u cijeloj Hrvatskoj, fizičke prepreke za kretanje i izostanak sustavne organizirane podrške.

Video vezom obratila se Marinka Bakula Anđelić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Uvodno je premijerno prikazan kratki film “Za(VRT)imo za inkluziju zajedno!”. Putem platforme Zoom pitanja je mogao postavljati veliki broj pratitelja.

Pročitano 392 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija