NAJNOVIJE
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)
Policija otkrila mladića koji je otuđio motocikl u Vukovaru

Policijski službenici PP Vukovar su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je 25-godišnjak iz Vukovara u vremenu od 19. do 23. srpnja iz pomoćnog objekta nenastanjene obiteljske kuće 46-godišnjaka u Vukovaru otuđio neregistrirani motocikl koji je potom prodao nepoznatoj osobi iz Zagreba čime je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća eura.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:48)
Ozlijeđen alkoholizirani biciklist na cesti prema Pačetinu

Jučer i danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri s materijalnom štetom (Tovarnik, Vukovar, Vinkovci) te jedna s ozlijeđenom osobom (cesta Bršadin-Pačetin) gdje je sinoć oko 20 sati lakše ozlijeđen 29-godišnji biciklist koji je, zbog utjecaja alkohola u organizmu (2,28 g/kg), prilikom skretanja s ceste Bršadin-Nuštar udesno na cestu prema Pačetinu, izgubio nadzor nad biciklom i sletio u cestovni kanal.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:46)
Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja korita rijeke Dunav

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra, 27. 7. , tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:31)

U Vukovaru vijećnici HDZ-a napustili sjednicu Gradskoga vijeća

Početak sjednice prije odlaska vijećnika HDZ-a Početak sjednice prije odlaska vijećnika HDZ-a Milan Paun

Na početku sjednice Gradskoga vijeća nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice zamjenik predsjednika vijeća Krešimir Raguž predložio je da se sjednica odgodi za kraj studenoga. 

- Ne želimo sudjelovati na sjednici koja se održava uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u vrijeme kada palimo svijeće za naše najmilije kojih više nema. Zato ne ovoj sjednici ne bi bilo primjereno voditi žustre rasprave. Drugi je razlog što na sjednici nije nazočan gradonačelnik pa mu ne možemo postavljati pitanja. Zato smo predložili odgodu sjednice – rekao je Raguž, a predsjednik vijeća Željko Sabo nije prihvatio prijedlog pa su vijećnici HDZ-a napustili sjednicu.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac komentirao je odlazak vijećnika HDZ-a.

- To je njihova volja. Svaki vijećnik i svaka stranka može napraviti ono što smatra da je najbolje u tom trenutku. Smatram da na svim sjednicama trebaju biti svi vijećnici - ustvrdio je Sušac.

Nakon novoga utvrđivanja kvoruma sjednica je nastavljena aktualnim satom. Samo je sedam vijećnika postavilo pitanja. Nenad Bučko (HNS-LD) pitao je zašto gradonačelnik Ivan Penava nije na sjednici i zašto uobičajeno nakon aktualnoga sata napušta sjednice. Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac rekao je kako on ima sve ovlasti zamjenjivati gradonačelnika s kojim inače dobro surađuje:

- U ove dvije godine gradonačelnik nije bio na svega dva aktualna sata i smatram da to nije previše obzirom na njegove obveze saborskoga zastupnika. Uobičajena je praksa u većini gradova da gradonačelnici ne budu na cijeloj sjednici, nego ostaju zamjenici i pročelnici koji su na sjednicama izvjestitelji po prijedlozima u točkama dnevnoga reda. Gradonačelnik i zamjenik rijetko kada imaju potrebu govoriti na raspravama po točkama dnevnoga reda, budu na sjednici samo iz slučaja neke politizacije ili dopune zašto je neka politička odluka donesena – pojasnio je Sušac.

Bučko nije bio zadovoljan i zatražio je pisani odgovor, a predsjednik vijeća Željko Sabo je zamolio Sušca da o tome obavijesti gradonačelnika pa neka pisano odgovori vijećniku.

Srđana Milakovića (DSS) zanimalo je hoće li Grad Vukovar smanjivati porez na dohodak i kako će se to odraziti na neto plaće iduće godine. Sušac je odgovorio da Vukovar nema prirez pa ga ne može ni ukinuti, a porez na dohodak neće smanjivati tako da u plaćama neće biti promjena.

Dejan Drakulić (SDSS) pitao je kada će biti završena sanacija ceste u Ulici Vijeća Europe, sada je privremeno rješenje, i od Dražen Čuliga, gradskoga pročelnika za komunalno gospodarstvo i gratditeljstvo, čuo da će to biti učinjeno već idućega tjedna.

Zorana Rokvića (SDSS) je zanimalo hoće li na autobusnom stajalištu u Borovu naselju biti postavljeni pokretni ekološki zahodi. Sušac je zahvalio na prijedlogu i rekao da će ga uzeti u razmatranje.

Nemanju Savanovića (HS) je zanimalo hoće li program ovogodišnjega Adventa u Vukovaru biti vraćen u središte grada i dobio potvrdan odgovor. Sušac je dodao da će program trajati od 3. do 23. prosinca uz koncerte i sajam rukotovrina, a klizalište će bit i postavljeno na gradskom trgu.

Vedran Vuleta (HS) je prvo tražio više informacija o sudjelovanju Grada Vukovara u sufinanciranju energetske obnove. Sušac je rekao da pri potpisivanju novoga ugovora s Fondom za energetsku učinkovitost Grad Vukovara nije prihvaćen kao sufinancijer, no ipak će sufinancirati izradu projektno-tehničke dokumentacije za zgrade koje se prijavljuju za energetsku obnovu. Zatim je Vuleta pitao gdje će biti postavljeno i koliko polupodzemnih kontejnera za otpad. Sušac je odgovorio da imaju 55 kontejenra vrrijedna 133.000 eura, 52 su već postavljena i idućega će tjedna postavljanje biti završeno.

- Građani će imati iste ključeve za kontejnere za komunalni otpad i bio otpad, a molim građane da ne odlažu otpad pored kontejnera – rekao je Sušac.

Jasminu Jukić zanimalo je kada će i kolike božićnice Grad Vukovar isplatiti umirovljenicima. Dobila je odgovor da će božićnice biti veće negoli prošle godine i da će biti isplaćene u prosincu te da će pravo na njih imati svi umirovljenici s mirovinama manjima od 400 eura.

Pročitano 662 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija