NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Održana javna tribina za poljoprivrednike “Sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije”

Održana javna tribina za poljoprivrednike “Sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije” Foto: VSŽ

U organizaciji tvrtke Eko-sustav d.o.o., i u suradnji s tvrtkom Energycom iz Zagreba, u Vinkovcima je održana javna tribina za poljoprivrednike pod nazivom “Sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije”. Zainteresirani poljoprivrednici informirani su o nadolazećim natječajima kojima se potiče korištenje obnovljivih izvora energije na poljoprivrednim gospodarstvima.

Direktor tvrtke Eko-sustav Igor Gavrić naglasio je kako su nazočni, među ostalim, doznali detalje o uvjetima sufinanciranja ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, potrebnoj dokumentaciji, načinu prijave i svemu ostalom što je potrebno kako bi ostvarili što višu stopu sufinanciranja i uštede uz ulaganje u obnovljive izvore energije.
- Odaziv na tribinu bio je dobar jer su poljoprivrednici svjesni da su subvencije koje država ove godine planira dati velike, od 65 do 85 posto. Pozvali smo ih kako bi ih detaljno upoznali s mogućnostima sufinanciranja ugradnje obnovljivih izvora energije, uštedama koje donose i kako doći do što većeg iznosa subvencija. Ovoga puta naglasak je na solarnim elektranama čijom se ugradnjom na računima za struju postižu velike uštede te u konačnici olakšava i proizvodnja - naglašava Gavrić.

Nenad Šarančić, direktor tvrtke Energycom rekao je kako je relativno jednostavno doći do poticaja ako imate nekoga tko vas kroz proces može provesti.
-Mi smo ovdje zajedno s partnerskom tvrtkom Ekosustav i nudimo mogućnost i uslugu pripreme dokumentacije i vođenje naših klijenata kroz cijeli proces po sustavu „ključ u ruke”, a uz poticaje od 65 do 85 posto ta investicija dolazi na razinu koja je prihvatljiva gotovo svakom poljoprivredniku – naglasio je.

Među poljoprivrednicima koji su se došli informirati bio je i Vlado Ferberžar iz Otoka, koji dijelom na svome gospodarstvu već ima solarne panele, a razmišlja i o ugradnji novih.
-Imamo proizvodnju svinja, preradu suhomesnatih proizvoda i kušaonu. Tamo gdje je prerada već je ugrađena solarna elektrana od 9 kW uz sufinanciranje od 80 posto, a koja mi je znatno smanjila račune za struju, s nekih pet i pol, šest tisuća, na maksimalno tri tisuće kuna. Sada bih nešto slično htio napraviti na farmi svinja gdje uopće nemam struju i jako bi mi pomoglo kada bih to mogao riješiti na ovaj način. To je znatno skuplja varijanta od one prve jer ne postoji električna mreža i potrebni su akumulatori i baterije, ali opet, uz subvencije, nadam se da bi bilo prihvatljivo - istaknuo je Ferberžar.

Pročitano 282 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija