NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Za kulturu u našoj županiji izdvojeno 131 tisuću eura

Za kulturu u našoj županiji izdvojeno 131 tisuću eura Foto: Vukovarsko-srijemska županija

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima potpisani su i podijeljeni ugovori korisnicima financijskih sredstava koji su svoje programe, odnosno projekte prijavili na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi Vukovarsko – srijemske županije za 2024. godinu. Ugovore su korisnicima uručili vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović.

Prema riječima pročelnice Kalistović Javni je poziv trajao od 20. rujna do 20. prosinca prošle godine, a od ukupno 242 prijavljenih, njih 212 ostvarilo je pravo na potporu.
- S ponosom često znamo istaknuti da kultura u našoj županiji nije samo aktivna, već i hiperaktivna. Prihvatljivi prijavitelji bile su ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, umjetnici te ostale udruge, pravne i fizičke osobe koje se kulturnom djelatnošću bave na području naše županije ili su im programi usko vezani uz područje Vukovarsko-srijemske županije. Sredstva za kulturu se sve više povećavaju, kulturni proračun je ove godine povećan za 91 tisuću eura, što je značajno povećanje od 33%. Vjerujemo da je to i na nacionalnoj razini značajno te da je riječ o jednom od većih povećanja na razini države - rekla je pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamara Kalistović te pojasnila kako su ukupna sedstva od 131 tisuću eura podijeljena u pet kategorija.
- Za manifestacije u kulturi izdvojeno je 42 tisuće eura, za sufinanciranje institucija i aktivnosti u kulturi 52.500 eura, za nakladničku djelatnost 20 tisuća eura, za kulturne programe nacionalnih manjina 8.600 eura dok je za manifestacije u oblasti tehničke kulture osigurano 8 tisuća eura. Maksimalan iznos potpore koji je bilo moguće ostvariti po pozivu je pet tisuća eura, a minimalan 130 eura – pojasnila je Kalistović.

Maksimalan iznos potpore koji je bilo moguće ostvariti po pozivu je pet tisuća eura, a minimalan 130 eura pojasnio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.
- Ovaj javni poziv obuhvaća cijelu kulturnu scenu u našoj županiji, nastojali smo pomoći svima u najvećoj mogućoj mjeri, a prepuna velika vijećnica itekako je pokazatelj kako se kultura na našem području stalno širi i napreduje. Najviše toga ovisi o prijavitelju. Jednostavno ne možete odbiti prijavitelje koji imaju odlične programe i koji su si dali toliko truda osmisliti nove, ali i poboljšati već poznate projekte – poručio je Dekanić.

Pravo na potporu ostvario je umjetnik Dubravko Duić Dunja koji se zahvalio županiji na dodijeljenim sredstvima.
- Ovo je samo još jedan dokaz da Županija vodi računa i o tom dijelu našega života, odnosno da se brine o nama „običnim“ ljudima koji se bavimo kulturom i umjetnošću i iznimno mi je drago što sam dio toga – rekao je Duić.

Pročitano 200 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija