NAJNOVIJE
Povodom Dana Grada odana počast poginulim braniteljima i građanima Vukovara

Povodom Dana grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim građanima i hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

(Petak, 03 Svibanj 2024 11:56)
Vukovar slavi Dan grada

Grad Vukovar danas slavi Dan grada i blagdan svojih nebeskih zaštitnika apostola sv. Filipa i Jakova.

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:11)
Pet minuta gromoglasne tišine

U povodu Svjetskog dana slobode medija, u petak, 3. svibnja, Sindikat novinara Hrvatske pozvao je svoje članove i sve novinare i medijske radnike u Hrvatskoj da u 11.55 sati sudjeluju u 25. simboličnoj akciji Pet minuta gromoglasne tišine. Iz Sindikata novinara Hrvatske kažu da se ove godine Dan slobode obilježava s gorčinom i strepnjom. 

(Petak, 03 Svibanj 2024 09:10)
Obljetnica masakra 12 policajaca u Borovu, jednog od najvećih zločina u Domovinskom ratu

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Borovu je održana središnja komemorativna svečanost povodom 33. obljetnice masakra 12 policajaca, jednog od najvećih zločina u Domovinskom ratu. Obilježavanje je započelo svečanim programom na ulazu u Borovo kod „Dvanaest čempresa”, odakle su okupljeni u mimohodu krenuli prema Spomen obilježju poginulim hrvatskim redarstvenicima gdje su, u nazočnosti državnog vrha, županijske i gradske vlasti te mnogobrojnih braniteljskih i stradalničkih udruga kao i članova obitelji, položeni vijenci i upaljene svijeće, a održan je i svečani komemorativni program te molitva.

(Četvrtak, 02 Svibanj 2024 14:30)
Vukovarsko rodilište otvara vrata rodiljama i građanima

Povodom Međunarodnoga dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, Odjel za ginekologiju i opstetriciju Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar održava dvodnevne Dane otvorenih vrata 2. i 3. svibnja.

(Četvrtak, 02 Svibanj 2024 14:14)
Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture

Ured europskog javnog tužitelja izvijestio je da su u sklopu istrage korupcije na zagrebačkom Geodetskom fakultetu uhićeni bivši pomoćnik ministrice kulture i sada glavni konzervator Davor Trupković, bivši dekan Geodetskog fakulteta Almin Đapo i profesor tog fakulteta Boško Pribičević.

(Četvrtak, 02 Svibanj 2024 14:08)
Penava o pregovorima

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava komentirao je u srijedu u Vukovaru pregovore koje članovi Domovinskog pokreta vode s HDZ-om i SDP-om. Kako je rekao, pregovori se nastavljaju od sutra.
- Pregovori su i dalje u tijeku, nastavljaju se. S partnerima razgovaramo, kao i do sada, konstruktivno s nadom u povoljne ishode, ali jednako kao i prvoga dana – sa spremnošću i uvažavanjima tuđih stavova, pogleda na problematiku i hrvatske probleme, ali istovremeno ne odstupajući od svojih vlastitih. Ne ucjenjujemo nikoga i ne damo se ucjenjivati. U konačnici nadamo se pozitivnim ishodima. Nije nam nikome, želja da trčimo ka novim izborima, ali jednostavno uvažavajući sve druge, ne možemo isključiti niti tu opciju, mada radimo sve da do nje ne dođe – rekao je Penava.

Na novinarsko pitanje s kime više Domovinski pokret pronalazi zajednička stajališta, s SDP-om ili HDZ-om rekao je da ne želi iznositi nikakve informacije s pregovaračkih sastanaka.

- Ne želeći ni u jednom segmentu dovesti u nepovoljnu poziciju bilo koga od sugovornika, razgovore sa sastanka prepričavati nećemo, takav je dogovor unutar Domovinskog pokreta. Jesmo ozbiljni, želimo ostati ozbiljni i ne želimo odajući tajne, unatoč interesu javnosti, dovesti pregovorače sa suprotne strane u nepovoljan položaj i iznositi pregovaračke procese. Definitivno ostajemo na tragu onoga što smo rekli. Pozicije pregovaračke Domovinskog pokreta su jasne, jasno je o kojim temama ne možemo pregovarati, a oko kojih možemo. Proteklih smo mjeseci komunicirali sa svima, oko kojih i preko kojih Domovinski pokret ne može. Mislim da imamo dovoljno dobru situaciju, a temeljem povjerenja kojeg su nam birači dali, da te pregovore uspješno dovršimo. Na koji način i u kojem obliku će to biti reći će dani koji su pred nama – rekao je Penava zaključivši kako SDSS, iz niza razloga koje su komunicirali, uza svo uvažanje, nije partner i strana s kojom Domovinski pokret može.   

(Srijeda, 01 Svibanj 2024 15:19)

Grad Vukovar daje 40 eura umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 500 eura

Grad Vukovar nastavlja s provođenjem mjere „Grad koji brine“ kojom jednokratnom novčanom naknadom pomaže vukovarske umirovljenike. Putem ove mjere Grad će isplatiti jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 40 eura umirovljenicima s prebivalištem na području Vukovara čija mirovinska primanja ne prelaze 500 eura, a pravo će ostvariti ukupno 4.698 vukovarskih umirovljenika.

Mjera „Grad koji brine“ uvedena je 2021. godine, a cenzus se s godinama povećavao pa su tako prošle godine pravo na naknadu imali umirovljenici s mirovinskim primanjima do 400 eura, a ove godine cenzus je povećan na 500 eura. Povećanim cenzusom 568 korisnika više ima pravo ostvariti novčanu naknadu putem ove mjere u odnosu na prošlu godinu.
- Ova je mjera, uz božićnice, još jedna mjera kojom Grad Vukovar nastoji podići kućni budžet umirovljenicima s niskim mirovinama i pomoći im u ovim inflatornim vremenima kada je sve puno skuplje nego prošlih godina. Također, u ovim su zimskim mjesecima imali povećane režijske troškove i kućni su im budžeti poprilično iscrpljeni zbog troškova grijanja, ali i blagdana – rekao je gradonačelnik Penava na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac naglasio je kako će ovom mjerom biti obuhvaćeno čak 58% vukovarskih umirovljenika.
- Nakon provedene analize prošlogodišnjih božićnica uvidjeli smo da nam je broj umirovljenika u padu pa smo povećali cenzus s 400 na 500 eura. Moramo se pohvaliti da smo po povećanju cenzusa na 500 eura jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj pa sada u odnosu na broj umirovljenika koji su dobili božićnice imamo povećanje od njih oko 1500, odnosno ovom mjerom obuhvatit ćemo gotovo 58% vukovarskih umirovljenika – naglasio je Sušac.

Isplata novčane naknade obavljat će se u poslovnici FINA-e od 18. ožujka do 30. travnja 2024., a umirovljenici koji nisu na popisu HZMO-a, a ostvaruju pravo, dužni su podnijeti zahtjev Gradu Vukovaru. Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš podsjetio je kako je pri podizanju novca u Fini uz osobnu iskaznicu potrebno priložiti i odrezak o mirovini.

 

 

Pročitano 261 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija