NAJNOVIJE
Na odlagalištu Petrovačka dola pronađena nova masovna grobnica

U Vukovaru, na odlagalištu komunalnog otpada Petrovačka dola, pronađena je još jedna masovna grobnica, a prema prvim informacijama, riječ je o najmanje deset posmrtnih ostataka. Potvrđeno je da je riječ o posmrtnim ostacima koji potječu iz vremena Domovinskoga rata. Također, sa sigurnošću se zna da je riječ o sekundarnoj lokaciji masovne grobnice, a posmrtni ostatci su na sekundarnu lokaciju premješteni iz primarne grobnice, koja se nalazila na močvarnom tlu.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 15:02)
U Vinkovcima na 14 lokacija postavljaju sjenice za odmor i druženje građana

Nakon što je u ožujku ove godine u Vinkovcima posađeno 280 mladih stabala, projekt Zelene oaze ušao je u svoju završnu fazu, a ovih dana je na 14 lokacija u tom gradu započela izgradnja sjenica za odmor i druženje, priopćeno je iz vinkovačke gradske uprave.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 14:40)
Tijekom vikenda izbili požari u Bogdanovcima, Otoku, Marincima, Županji, Rajevu Selu, Vukovaru i autocesti prema Lipovcu

U petak, 21. lipnja oko 10,45 sati izbio je požar na poljoprivrednoj površini na području Bogdanovaca. Očevidom je utvrđeno kako je uslijed mehaničkog oštećenja na spojnici dalekovoda, električni vodič puknuo i pao na obradivu površinu pšenice, gdje je izboj električne energije iz vodiča uzrokovao požar. Požarom je zahvaćena obradiva površina oko 17 hektara, koja je u vlasništvu više osoba. U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, javljaju iz vukovarsko-srijemske policije.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 14:27)
Policija upozorava građane na potrebu da zaštite svoju imovinu

Tijekom noći 20./21. lipnja, na odmorištu autoceste A3 Zagreb-Lipovac, iz parkiranog kamperskog vozila je otuđena torbica 68-godišnje državljanke Njemačke u kojoj se nalazio novac, bankovne kartice, mobitel i osobni dokumenti, priopćeno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura. U popodnevnim satima 21. lipnja, iz nezaključanog ormarića u prostoru bazena u Vukovaru, 17-godišnjaku su otuđene tenisice, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 100 eura.Policija traga za počiniteljima protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo krađe.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 14:15)
Svakoga utorka u srpnju i kolovozu Grad Vukovar za umirovljenike organizira izlete u Bizovačke toplice

I ove će godine Grad Vukovar omogućiti umirovljenicima izlete u Bizovačke toplice, financirajući troškove prijevoza i sufinancirajući dio ulaznice. Više o tome rečeno je na konferenciji za medije vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 12:57)
Započeo državni stručni skup pod nazivom Uništena i nestala kulturna baština u Domovinskom ratu

U Državnom arhivu u Vukovaru je započeo državni stručni skup po nazivom Uništena i nestala kulturna baština u Domovinskom ratu. Organizator je Agencija za odgoj i obrazovanje a namijenjen je nastavnica i profesorima povijesti s područja Slavonije i Baranje. Stručni skup su otvorili Hrvoje Knežević, viši savjetnik za povijest u Agenciji za odgoj i obrazovanje i Darija Kurtić v.d. ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Danas su teme predavanja Javno i privatno arhivsko gradivo o uništenoj i oštećenoj, otuđenoj i nestaloj kulturnoj baštini na području VSŽ, Dokumenti na udaru ratnog uništenja, iskustva državnog arhiva u Osijeku, Važnost baštine u čuvanju memorije grada, Vukovar – od sjene ratnih razaranja do svjetla obnove.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 10:04)
Ministar poljoprivrede Dabro sudjelovao u žetvi na području Bošnjaka

Proces žetve, dorada sjemena žitarica i mahunarki, mehanizacija na polju i drugi sastavni dijelovi svake žetve, teme su s kojima se iz prve ruke, na polju u Bošnjacima, upoznao potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Josip Dabro. Dio je to njegovih nastojanja kako je najavio, preuzimajući dužnost ministra, da se kao novi ministar poljoprivrede upozna s problemima i izazovima na koje nailaze poljoprivredni proizvođači. Iz Bošnjaka je poručio da Ministarstvo poljoprivrede treba biti u službi poljoprivrede i u kontinuiranom dijalogu s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača kao i da se ovakvim izlascima na teren može brže uspostaviti dijalog te iznaći kvalitetna rješenja za najbolje moguće ishode svih sudionika u sektoru.

(Ponedjeljak, 24 Lipanj 2024 10:02)

OŠ „Nikola Andrić” dobila novu klimatizaciju sredstvima Grada Vukovara

OŠ „Nikola Andrić” dobila novu klimatizaciju sredstvima Grada Vukovara Foto: Grad Vukovar

Grad Vukovar je, nakon obnove Osnovne škole Nikole Andrića vrijedne 24 milijuna kuna u kojoj je sudjelovao s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Vukovarsko-srijemskom županijom, nastavio s ulaganjima kao osnivač osnovnih škola na području Vukovara, priopćeno je iz vukovarske gradske uprave.

Nakon uređenja vanjskih igrališta vrijednog 77.441,88 eura s PDV-om, Grad Vukovar u potpunosti je financirao radove na klimatizaciji u Osnovnoj školi Nikole Andrića vrijedne 80.019, 05 eura s PDV-om. Radove je izvodila tvrtka ENERGY CONTROL d.o.o. iz Josipovca.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako je uvođenjem klimatizacije u školu postignut značajan korak ka stvaranju ugodnijeg okruženja za učenike, ali i djelatnike.

„Prepoznali smo važnost ovoga projekta te smo ga u potpunosti financirali kako bismo dodatno podignuli kvalitetu osnovnoškolskog obrazovanja u našem gradu. Postavljanje klimatizacije pridonosi boljem fizičkom komforu, ali i potiče produktivnost učenika te im omogućuje da se u toplim danima lakše usredotoče na svoje obveze i aktivnosti. S ulaganjima ćemo nastaviti i dalje kako bi vukovarski osnovnoškolci obrazovanje provodili po najvišim standardima“, rekao je Penava.

Ravnateljica Osnovne škole Nikole Andrića Josipa Kotromanović Sauka pojasnila je kako projektom obnove i rekonstrukcije škole nisu bili predviđeni određeni radovi, poput uređenja školskih igrališta i klimatizacije škole.

„Zahvaljujemo Gradu Vukovaru na dosadašnjim ulaganjima. S obzirom na velike vrućine, za naše učenike i djelatnike ovaj je projekt od velike važnosti. S našim osnivačem, Gradom Vukovarom, imamo sjajnu suradnju te zajednički promišljamo o sredstvima koje treba uložiti kako bi nam se poboljšali uvjeti rada. Klimatizacijom su nam osigurati bolji uvjeti, možemo planirati nastavu neovisno o klimatskim uvjetima, a to je vrlo važno za kvalitetno obrazovanje“, rekla je Kotromanović Sauka.

Planirana su i dodatna ulaganja za klimatizaciju preostalog dijela Osnovne škole Nikole Andrića, a predviđena su sredstva u visini od 31.250,00 eura s PDV-om.

 

Pročitano 253 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija