NAJNOVIJE
Predstavljen Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

U Vinkovcima je predstavljen Godišnjak Ogranka MH u Vinkovcima koji obrađuje teme iz kulture, umjetnosti, povijesti i društvenih događanja, a ovogodišnji broj 41. po redu, posvećen je Vinkovčanki Dini Merhav rođenoj Gross, slikarici i kiparici koja se ovom umjetnošću bavila u drugim zemljama.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 07:39)
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)

Toplinski val trajat će cijeli tjedan, vrlo tople će biti i noći

 U Hrvatsku su ponovno stigle izrazito visoke temperature, a s njima i treći ovosezonski toplinski val. Državni hidrometeorološki upalio je niz upozorenja za cijelu zemlju, a dežurna prognostičarka Katarina Katušić za Media servis je otkrila kada će toplinski val biti na vrhuncu i što slijedi nakon njega.
Toplinski val već je stigao na Jadran gdje bi temperature mogle ići i do 36°C, a sutra će obuhvatiti i ostatak zemlje.
- Trenutno je na snazi umjerena opasnost, no u srijedu i četvrtak je to već vrlo velika i velika, a u petak, koji se za sada čini najgorim danom, će ta opasnost biti vrlo velika u cijeloj zemlji. To označava one naše famozne boje žuto, narančasto i crveno.Osim te dnevne temperature zraka, narast će i ova noćna. Noći će u unutrašnjosti biti tople, a na Jadranu vrlo tople što neće omogućavati kvalitetan noćni odmor koji bi nam omogućio podnošenje visokih dnevnih temperatura zraka. Zaista je uobičajeno da su ljeta vruća u Hrvatskoj i na obali te da to potraje nekoliko dana, ali nije uobičajena iznad prosječna toplina koja bi mogla štetno utjecati na ljudsko zdravlje. Zato ovo upozorenje treba uzimati ozbiljno. Bit ću iskrena i reći ću da je ovo najopasnija pojava na koju mi upozoravamo i potrebno je držati se tih uputa ako je moguće - rekla je Katušić.
 
Pročitano 145 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija