NAJNOVIJE
Predstavljen Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

U Vinkovcima je predstavljen Godišnjak Ogranka MH u Vinkovcima koji obrađuje teme iz kulture, umjetnosti, povijesti i društvenih događanja, a ovogodišnji broj 41. po redu, posvećen je Vinkovčanki Dini Merhav rođenoj Gross, slikarici i kiparici koja se ovom umjetnošću bavila u drugim zemljama.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 07:39)
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)

Obilježena 33.godišnjica pogibije pet hrvatskih branitelja u Tenji

Obilježena 33.godišnjica pogibije pet hrvatskih branitelja u Tenji Foto: OBŽ

U organizaciji Temeljnog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Tenja, u suradnji s HVIDR-om iz Orahovice i Mjesnim odborom Tenja, položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Antunovačkoj ulici u Tenji.

Počast poginulima - Damir Hornung, Franjo Jusup, Zdravko Rittgasser, Đuro Kiš i Marko Zegnal - odali su članovi njihovih obitelji, prijatelji i suborci, predstavnici braniteljskih i ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske vojske i policije te Grada Osijeka, kao i obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

- I ova 33. obljetnica je važna, tužna i ponosna. Ponosna jer je još jedan dokaz da su Hrvati silno željeli samostalnu hrvatsku državu i za nju bili spremni dati život. S osobitim poštovanjem danas ćemo položit vijence i upaliti svijeće u znak sjećanja i zahvalnosti na pet hrabrih pripadnika Hrvatske vojske i ZNG-a koji su željeli osloboditi okupirani dio Tenja, oskudno naoružani, ali sa srcem i voljom, no umiješala se tzv. JNA. Žrtva hrvatskih branitelja se nikada ne smije zaboraviti i zato trebamo biti na ovakvim obljetnicama, pokloniti se i upaliti svijeću, a isto tako prenositi istinu mlađim generacijama kako se takvi događaji iz Domovinskom ratu nikada ne bi zaboravili - rekao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

 

Pročitano 131 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija