NAJNOVIJE
U Vukovaru je otvoren proizvodni pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:51)
Pronađene razne vrste opojnih droga namijenjenih daljnjoj preprodaji

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:01)
Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa, a riječ je novim solo gradsko/prigradskim poluniskopodnim autobusima.

(Petak, 09 Prosinac 2022 12:47)
Predstavnici manjina dogovorili plan rada za 2023. godinu

U palači Srijem u Vukovaru održana je četvrta ovogodišnja sjednica vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Vukovarski karatisti nastupili u Varaždinu i Osijeku

Karatisti Karate kluba "Vukovar '91" nastupili su na tradicionalnom Kupu sv. Nikole u Varaždinu gdje su osvojili 8 medalja. Zlatne medalje osvojili su Agata Šeremet i Patra Barun, srebrne medalje Ivano Bajrak, Tena Čošić i Nela Radonić koja je osvojila i jedno treće mjesto. Dvije brončane medalje osvojila je Renata Selak a jednu Nika Andrić. Klara Sabo gubi u borbi za treće mjesto.Karate klub Vukovar 91 6

Na 5. kolu otvorene lige Osječko - baranjske županije i Prvenstvu Slavonije. Neki članovi kluba nastupili su po prvi puta u katama te su osvojili medalje. Prvo mjesto osvojili su: Ante Popović, Roula Shoukry i Ena Kunić. Drugo mjesto: Una Bođirković, Leon Krstić, Melek Biljalov, Antea Dumendžić, Nika Andrić, Renata Selak i Lucija Mikličanin. Dok su treća mjesta osvojili: Niko Popović , Marin Sučić, Vid Furundžija, Tena Čošić, Antea Soldo, David Đukić, Filip Idoški, Lara Dumendžić, Lara Klinovski, Nika Andrić, Lucija Mikličanin i Renata Selak dok je Nela Radonić osvojila dva treća mjesta. Nastupili su još Lucija Vukšić i Petrik Jokić.Karate klub Vukovar 91 7Karate klub Vukovar 91 8Karate klub Vukovar 91 9Karate klub Vukovar 91 10Karate klub Vukovar 91 1

 

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Tri milijuna kuna uzgojnim udruženjima u stočarstvu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, sudjelovala je na potpisivanju ugovora iz Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine, kreiranog u cilju pomoći uzgojnim udruženjima u učinkovitijem provođenju uzgojnih programa te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti, pri čemu su primarne zadaće unaprijeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:11)
Zajednica amputiranih osoba traži suvremena pomagala

Zajednica amputiranih osoba traži da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) omogući pacijentima suvremena pomagala te tvrde da su proteze na aktualnom popisu HZZO-a zastarjele i ispod razine ljudskog dostojanstva.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:04)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Predsjednik odlikovao vukovarske branitelje

  • Petak, Stu 14 2014
  • Piše: 
Predsjednik za posjete Vukovaru protekle subote Predsjednik za posjete Vukovaru protekle subote Foto: HRV

Neka Dan sjećanja prođe bez dnevne politike

Predsjednik Republike Ivo Josipović odlikovao je danas pripadnike 204. vukovarske brigade naglasivši pritom da je nemjerljivo ono što su branitelji Vukovara dali tijekom višemjesečne herojske obrane za grad i ostatak Hrvatske. "Pripadnicima legendarne 204. vukovarske brigade izražavam duboku zahvalnost, poštovanje i sućut obiteljima 921 pripadnika koji su svoje živote dali za slobodnu Hrvatsku", rekao je  pritom Josipović. Vukovarska 204. brigada je ustrojena 25. rujna 1991.,  prvi zapovjednik bio je Mile Dedaković-Jastreb, a nakon njega Branko Borković - Mladi Jastreb. Brigadu je sačinjavalo 2600 pripadnika - dragovoljaca, mobiliziranih, dragovoljaca ustrojenih po mjesnim zajednicama, policiji, postrojbi HOS-a. Ranjeno je 770 njezinih pripadnika, 1527 je bilo zatočeno u srpskim logorima, a 457 vodi se kao nestale.

Poručio je i da se iz poštovanja prema poginulim braniteljima 204.vukovarske brigade i svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne Hrvatske, ne smije propustiti prilika da ona u zajednici najprosperitetnijih europskih i svjetskih država postane primjerom uspjeha i demokracije, te mjestom ugodnim za život i rad.

U utorak, 18. studenoga, obilježava se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, a Josipović je u svom govoru zaželio da taj dan prođe bez "dnevne politike".

"Želim vama i svim građankama i građanima Vukovara i Hrvatske da sve kontroverze oko obrane Vukovara i sukobe koji su zagađeni politikom počistimo i na pravi način vrednujemo Vukovar i sve njegove žrtve i branitelje, a da dnevnu politiku, pogotovo na Dan sjećanja na žrtve obrane Vukovara 18. studenoga držimo što je moguće dalje od Vukovara", rekao je u obraćanju odlikovanima.

Redom kneza Domagoja s ogrlicom odlikovan je Ivan Kovačić. Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovani su Darko Ivanović Baljak, Željko Mlinarić, Slavko Jurić i Stipo Šeremet te posmrtno Tvrtko Majić, Zdenko Mažar, Tomislav Puzak i Tihomir Gredelj. Redom bana Jelačića odlikovan je Željko Kačmar, a Redom hrvatskog trolista Vesna Balažević te posmrtno Robert Šala, Pavao Spudić i Jadranko Anić-Antić.

Redom hrvatskog pletera odlikovan je Ilija Ačkar. Zahvalu u ime odlikovanih uputili su predsjednik Hrvatske udruge vukovarskih branitelja iz Domovinskog rata Ivan Kovačić te Vesna Balažević koja je naglasila da su odličja primili "kao nastavak zaloga" koji su dali svojim umirućim suborcima, svoj djeci i svim žrtavama nametnutog rata.

"Odličje nije komad metala, ono je zahvala, ponos i čast. To je svaki puta potvrda čiste božje pobjede nad zlom i mi koji ga primamo primamo ga s čašću", kazala je.

Izrazila nadu da je Hrvatska pobjedom u obrambenom ratu zauvijek poslala lekciju svima "koji su posizali ili bilo kada pomislili posegnuti za komadićem ove svete zemlje".

Pročitano 2578 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija