NAJNOVIJE
Modernizirana sportska dvorana u Borovo naselju

Grad Vukovar i Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ su u proteklih godinu i pol dana proveli niz radova u svrhu modernizacije Sportske dvorane u vukovarskoj četvrti Borovo Naselje u ukupnom iznosu 2.670.233,38 kuna s PDV-om.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 13:27)
Nova predsjednica Savjeta mladih Grada Vinkovaca Loreta Kovačević

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Vinkovaca koje je osnovano s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život grada te promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 12:55)
Cijene goriva ostaju iste i u sljedećih 14 dana
Kako su izvijestili iz Vlade,na telefonskoj sjednici donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih  i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.
(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:28)
Požar na pilani u Andrijaševcima prouzročio štetu od 2 milijuna kuna

U ranim jutarnjim satima 1. srpnja izbio je požar na pilani u Andrijaševcima.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:18)
Policija istražuje okolnosti sukoba u ugostiteljskom objektu u Vukovaru

U večernjim satima 3. srpnja u ugostiteljskom objektu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo Naselje fizički se sukobilo nekoliko mlađih osoba koje su se potom udaljile s mjesta događaja.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:57)
Provala u obiteljsku kuću u Rajevom Selu

Tijekom noći, 3. srpnja provaljeno je u obiteljsku kuću u Rajevom Selu iz koje ništa nije otuđeno. Provalom je 45-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 10:12)
Za ulaganje u male klaonice na raspolaganju 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede u petak je objavilo natječaj za ulaganje u male klaonice, vrijedan 20 milijuna kuna, kojim se želi povećati vrijednost proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje.

(Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 09:52)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Veleposlanica Izraela posjetila Vukovar

  • Srijeda, Stu 19 2014
  • Piše: 
Sastanak je održan u Uredu župana u Vukovaru Sastanak je održan u Uredu župana u Vukovaru Foto: A. Lovric

Zbog nemilih događaja u Jeruzalemu, umjesto jučer došla danas

Vukovar je danas posjetila veleposlanica Izraela Zina Kalay Kleitman. Riječ je o nastupnom posjetu  tijekom kojega je sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem i gradonačelnicima Vukovara i Vinkovaca Ivanom Penavom i Mladenom Karlićem razgovarala o uspostavi buduće suradnje. –Duboko sam dirnuta ratnim događajima koji su obilježili ovu županiju, ali smo razgovarali i o gospodarskoj suradnji i plodnom zemljištu na ovim prostorima i razvoju poljoprivrede-izjavila je veleposlanica Kalay Kleitman. Ona je optimistična u pogledu buduće suradnje u poljoprivredi i smatra da ovo područje zbog proživljenog rata zaslužuje poseban tretman hrvatske Vlade. –Obzirom da je Hrvatska sada članica Europske unije što Izrael nije, očekujem i da EU u bližoj budućnosti pomogne ovom prostoru-napomenula je veleposlanica Kalay Kleitman.

Župan Galić upoznao je veleposlanicu s prilikama u našoj županiji i najavio rad lokalnih služba na razvoju ovog odnosa kao i daljnje susrete. Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić izrazio je zadovoljstvo  mogućnosti uspostavljanja suradnje s Izraelom na brojnim područjima, dok je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon sastanka naglasio kako nije sve samo u gospodarskoj suradnji već je vrlo važno i širiti istinu o Vukovaru.

Veleposlanica je najavila kako će učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne razvoj Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a nakon sastanka sa čelnicima lokalne vlasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položila je cvijeće i zapalila svijeće za sve žrtve vukovarske tragedije.

Pročitano 2135 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija