NAJNOVIJE
U Vukovaru je otvoren proizvodni pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:51)
Pronađene razne vrste opojnih droga namijenjenih daljnjoj preprodaji

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:01)
Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa, a riječ je novim solo gradsko/prigradskim poluniskopodnim autobusima.

(Petak, 09 Prosinac 2022 12:47)
Predstavnici manjina dogovorili plan rada za 2023. godinu

U palači Srijem u Vukovaru održana je četvrta ovogodišnja sjednica vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Vukovarski karatisti nastupili u Varaždinu i Osijeku

Karatisti Karate kluba "Vukovar '91" nastupili su na tradicionalnom Kupu sv. Nikole u Varaždinu gdje su osvojili 8 medalja. Zlatne medalje osvojili su Agata Šeremet i Patra Barun, srebrne medalje Ivano Bajrak, Tena Čošić i Nela Radonić koja je osvojila i jedno treće mjesto. Dvije brončane medalje osvojila je Renata Selak a jednu Nika Andrić. Klara Sabo gubi u borbi za treće mjesto.Karate klub Vukovar 91 6

Na 5. kolu otvorene lige Osječko - baranjske županije i Prvenstvu Slavonije. Neki članovi kluba nastupili su po prvi puta u katama te su osvojili medalje. Prvo mjesto osvojili su: Ante Popović, Roula Shoukry i Ena Kunić. Drugo mjesto: Una Bođirković, Leon Krstić, Melek Biljalov, Antea Dumendžić, Nika Andrić, Renata Selak i Lucija Mikličanin. Dok su treća mjesta osvojili: Niko Popović , Marin Sučić, Vid Furundžija, Tena Čošić, Antea Soldo, David Đukić, Filip Idoški, Lara Dumendžić, Lara Klinovski, Nika Andrić, Lucija Mikličanin i Renata Selak dok je Nela Radonić osvojila dva treća mjesta. Nastupili su još Lucija Vukšić i Petrik Jokić.Karate klub Vukovar 91 7Karate klub Vukovar 91 8Karate klub Vukovar 91 9Karate klub Vukovar 91 10Karate klub Vukovar 91 1

 

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Tri milijuna kuna uzgojnim udruženjima u stočarstvu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, sudjelovala je na potpisivanju ugovora iz Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine, kreiranog u cilju pomoći uzgojnim udruženjima u učinkovitijem provođenju uzgojnih programa te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti, pri čemu su primarne zadaće unaprijeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:11)
Zajednica amputiranih osoba traži suvremena pomagala

Zajednica amputiranih osoba traži da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) omogući pacijentima suvremena pomagala te tvrde da su proteze na aktualnom popisu HZZO-a zastarjele i ispod razine ljudskog dostojanstva.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:04)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Biciklisti za Matea

  • Srijeda, Pro 17 2014
  • Piše: 
Sabo s Mateovom obitelji Sabo s Mateovom obitelji Izvor: Udruga Biciklivo rekreativo Vukovar

Pokazali veliko srce

Udruga za rekreacijski biciklizam Biciklivo rekreativo Vukovar prikupila je svojim humanitarnim aktivnostima 7061 kunu za liječenje teško oboljelog dječaka Matea Mandića. Za njegove probleme doznali su putem medija i facebooka, pojasnio je Damir Sabo, predsjednik udruge. –Objavili smo na našoj facebook stranici poziv prijateljima i drugim biciklističkim klubovima i svi su se rado odazvali što je nas oduševilo-rekao je Sabo. U akciju su se tako  uključili biciklisti koji su vozili maraton Zagreb-Vukovar povodom obilježavanja Dana sjećanja, zatim biciklisti iz Suhopolja, BK Kotrljaner iz Osijeka, BK Srijem iz Ilače, BK Labudovi iz Siska te BK Pedala iz Vukovara. –Svi su oni sudjelovali novčanim prilozima prema svojim mogućnostima, a pridružili su nam se i naši prijatelji koji se ne bave biciklizmom te vukovarski obrti tako da smo skupili lijepu svotu novca-otkriva Sabo. 

Akcija prikupljanja novca završila je 15. prosinca i novac je prebačen na račun Mateovog tate kako bi obitelj mogla raspolagati novcem i koristiti ga u svrhu njegova liječenja. - Mi smo prikupili samo jedan dio novca koji je Mateu  potreban jer mu za godinu dana samo vježbanja treba 18.000 kuna dok operacija košta 45.000 kuna i ovo je jedan naš skroman prilog cijeloj toj priči-zaključuje Sabo.

Podsjećamo, 11-godišnji dječak iz Vukovara Mateo Mandić teško je bolestan, dijagnosticirana mu je  cerebralna paraliza, epilepsija, , a odumiru mu i očni živci i mišići što jednim djelom i uzrokuje epi napade. S obzirom je Mateu ostalo oko 30% vida na lijevo oko, dok je desno oko totalno nefunkcionalno za što treba priskrbiti određena sredstva za vježbe, za iste mu vježbe treba godišnje 18.000 kuna. Ujedno Mateova obiotelj prikuplja i novac za  operativni zahvat i tu je potrebno još oko 45 000 kn, ali s tim vježbama i operacijom bi mu se vratila većina vida i smanjili bi mu se epi napadi koji su sve učestaliji. Potrebe za Mateovo liječenje su različite jer osima novca  treba mu i posebno konfiguriran laptop za vježbanje, a ako smatrate da možete kako pomoći javite se na telefon 099 403 72 57

Pročitano 2270 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija