NAJNOVIJE
U Vukovaru održana edukacija na temu „Alzheimerova bolest kroz prizmu ljudskih prava“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „RE(aktivacija)starijih osoba II.!“ za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U okviru projekta u Gradskoj su knjižnici Vukovar na Odjelu Spajalica organizirali edukaciju s ciljem podizanja razine svijesti te stvaranja poticajnog okruženja za otvaranjem dnevnih boravaka za osobe oboljele od bolesti demencija u onim mjestima gdje ih nema te podizanja razine informiranosti o samim bolestima demencije za stručnjake kao i ostale relevantne dionike u lokalnoj zajednici.

(Utorak, 16 Travanj 2024 16:44)
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Vrijeme za promjenu modela obrazovanja u Vukovaru??

  • Petak, Pro 19 2014
  • Piše: 
Vukovarski srednjoškolci raspravljaju o načinima obrazovanja Vukovarski srednjoškolci raspravljaju o načinima obrazovanja Foto: A. Lovric

Srednjoškolci idu u istu školu, a uopće se ne poznaju

Odvojeno školovanje – jedini način ostvarivanja manjinskih prava ?? naziv je okruglog stola održanog sinoć u Vukovaru u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava. Miran Špek, predstavnik inicijative smatra da nije dobro da ljudi koji ne žive u Vukovaru dolaze u ovaj grad i nameću rješenja postojećih problema. Na okruglom stolu sudjelovali su vukovarski srednjoškolci, njihovi profesori pa i pokoji  roditelj, a skup je moderirala Biljana Gaća, vijećnica vukovarskog SDP-a u Gradskog vijeću koja je diplomirala politologiju upravo na ovoj temi.

–Činjenica je da su ovakav model školovanja kakav se provodi u Vukovaru odabrali pripadnici nacionalnih manjina, ali smatram da se ni lokalne ni nacionalne vlasti nisu dovoljno pozabavili ovom temom. Niz istraživanja pokazuje da roditelji nisu dovoljno informirani  o modelima obrazovanja i tu nam se  postavlja pitanje tko je to onda izabrao-upitala se Gaća. Mišljenja je da razdvojenim načinom školovanja samo imamo učenike koji se u svojim školama ne druže te da je došlo vrijeme za preispitivanje ovog modela školovanja.

Prije okruglog stola o odvojenom školovanju u Vukovaru prikazan je dokumentarni film Oš me pozdravit u busu u čijem su stvaranju sudjelovali vukovarski srednjoškolci različitih nacionalnosti.

Pročitano 2776 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija