NAJNOVIJE
5. Dan crvenih haljina u Osječko-baranjskoj županiji

Dan crvenih haljina u Hrvatskoj se obilježava već petu godinu za redom, a inicijativa je pokrenuta na prijedlog Hrvatskog stručnog neurološkog društva, a obilježava se kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 14:17)
Svjetski je dan močvarnih staništa, najavljen projekt revitalizacije Mure, Drave i Dunava

Na Svjetski dan močvarnih staništa koji se u svim državama svijeta obilježava 2. veljače, iz Svjetske organizacije za zaštitu prirode izvijestili su o pet milijuna eura vrijednom projektu za revitalizaciju četiri područja u tzv.Europskoj Amazoni tj. u obnovu Mure, Drave i Dunava u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 13:14)
U zadnja 24 sata tri sudara vozila sa životinjom na cesti

Kako je priopćeno iz Policije uprave vukovarsko-srijemske, u posljednja 24 sata na našem su se području dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Vukovaru, Privlaci i na graničnom prijelazu Ilok. Također su evidentirana i tri sudara vozila sa životinjom na cesti i to  dva u Vinkovcima i jedan u Jarmini.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:20)
Od invazivnog streptokoka u Hrvatskoj umrle četiri osobe

Iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo priopćeno je kako je Hrvatsku ove zime pogodila bakterijska streptokokna infekcija u obliku angine ili šarlaha, a koja je poprimila razinu epidemije.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:03)
Vukovarac neovlašteno prodavao medicinske proizvode i preparate za potenciju

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ , priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske..

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:01)
Posjet župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića Općini Drenovci

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem posjetilo je općinu Drenovci.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 08:37)
Obavijest o početku snimanja 2D seizmičkih podataka i snimanje magnetotelurskih podataka na preliminarnom istražnom prostoru Vukovar

Iz Grada Vukovara obavještavaju građane kako će Agencija za ugljikovodike u svrhu istraživanja geotermalnog potencijala na području grada izvoditi geofizičke radove u sklopu snimanja 2D seizmike i magnetotelurike.

(Srijeda, 01 Veljača 2023 15:23)

Zagrebačko sveučilište pomaže razvoju Vukovara

Potpisivanje Sporazuma o suradnji Potpisivanje Sporazuma o suradnji Foto: Valerija Lozančić

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su Sporazum o suradnji kojim se iskazuje obostrana spremnost za suradnju u uključivanju zagrebačkog Sveučilišta u razvoj Grada Vukovara.

Sveučilište u Zagrebu stavit će Gradu Vukovaru na raspolaganje informacije i znanja koja mogu pridonijeti njegovu razvoju te pružati stručnu pomoć na projektima Grada i obrazovanju kadrova, rekao je  rektor Sveučilišta Damir Boras. Prema riječima inicijatora ove suradnje, prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Miljenka Šimprage suradnju su inicirali kako bi zajedničkim snagama pripremili razvojne projekte i programe na svim područjima. Gradonačelnik Penava je istaknuo kako ovom suradnjom teže pomoći razvoju gospodarstva, otvaranju novih radnih mjesta i zadržavanju mladih u Vukovaru.

Između ostalog, suradnja će biti na razvoju znanstvenih, stručnih, umjetničkih i kulturnih potencijala grada,  razvoju inovacije, prijenosu znanja i tehnologije u gospodarstvu,  razvoju ljudskih potencijala te realizaciji zajedničkih stručnih i znanstvenih istraživanja, kao i gospodarskih  programa i projekata.

Pročitano 1259 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija