NAJNOVIJE
Predstavljeni projekti uređenja Dunava u Vukovaru i Opatovcu

U prostorijama Agencije za vodne putove Vukovar predstavljeni su projekti Lučke uprave Vukovar i agencije, kako završeni tako i oni koji su u tijeku, a najavljeni su i novi.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 13:52)
Za kulturu u našoj županiji izdvojeno 131 tisuću eura

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima potpisani su i podijeljeni ugovori korisnicima financijskih sredstava koji su svoje programe, odnosno projekte prijavili na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi Vukovarsko – srijemske županije za 2024. godinu. Ugovore su korisnicima uručili vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 13:49)
Državni tajnik Bilaver tijekom radnog posjeta našoj županiji najavio daljnje potpore za izgradnju infrastrukture

U okviru projekta Vlade RH Slavonija, nedavno je u promet pušten nadvožnjak na Borincima, naselje koje je na taj način konačno postalo povezano sa središtem Vinkovaca. Riječ je nadvožnjaku vrijednom 10,6 milijuna eura koji je u ponedjeljak u okviru radnoga posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji obišao državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 12:58)
Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku održava se 7. Škola kemije

Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku održava se 7. Škola kemije.

U periodu od 26. veljače do 1. ožujka u laboratorijima Zavoda za primijenjenu kemiju i ekologiju Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek od 9 do 12 sati za učenike trećih razreda osječkih gimnazija organizirane su brojne radionice, pojasnila je Dajana Gašo-Sokač, redovita profesorica iz organske kemije na Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
-Pokusi se rade u laboratoriju iz organske kemije i opće i analitičke kemije. Zanimljive pokuse učenici izvode zajedno s asistentima i nastavnicima s fakulteta. Ove godine sintetizirat će organske boje, acetilsalicilnu kiselinu, dokazivat će reducirajuće šećere, gledat će promjene boja, otopina i imat će priliku osjetiti dašak kemije i kako je to na fakultetu i što radimo. Pokušat ćemo im približiti rad u laboratorijima i sve ono što naš fakultet nudi budućim studentima -

pojasnila je Gašo Sokač dodavši kako ove godine sudjeluju i učenici iz Vukovara.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 12:53)
Održana redovna skupština Pčelarske udruge „Cornacum” Vukovar

Pčelarska udruga „Cornacum“ Vukovar održala je u Vukovaru redovnu skupštinu na kojoj je predsjednik udruge Borislav Grbić podnio izvješće o radu.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 11:46)
U Vinkovcima na javnom mjestu napadnute četiri osobe

Iz PU izvijestili su i o incidentu u Vinkovcima gdje je napadnuto četiri osobe.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 10:51)
Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom

Kako su izvijestili iz PU vukovarsko-srijemske, u petak oko ponoći, došlo je do prometne nesreće sa smrtno stradalom osobe, više o ovom događanju rekao nam je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 10:48)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Nova godina dočekana mirno

  • Četvrtak, Sij 01 2015
  • Piše: 
Nova godina Nova godina Foto: HRV

Sretna vam Nova 2015. godina

 Iako možda i najhladnija novogodišnja noć u posljednjih 100 godina, mnogi su je diljem zemlje, unatoč niskim temperaturama, dočekali  na otvorenom. U brojnim su gradovima organizirani dočeci na glavnim gradskim trgovima, a tako je bilo i u Vukovaru gdje su uz živu glazbu građani mogli uživati u novogodišnjem vatrometu. Doček na otvorenom organiziran je i u Vinkovcima, Iloku te u Otoku. 

Novogodišnja noć u našoj  je županiji protekla je mirno i bez zabilježenih incidenata. Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 novogodišnja je noć na našem području protekla mirno te je samo u Prkovcima na jednoj obiteljskoj kući zabilježen požar na dimnjaku koji su ugasili pripadnici Dragovoljnog vatrogasnog društva Ivankovo. Policija nije evidentirala incidente niti značajnije narušavanje javnog reda i mira osim tri prometne nesreće s materijalnom štetom ali bez ozlijeđenih osoba.

Prva beba u 2015. godini rođena je u rodilištu vinkovačke Opće županijske bolnice. Kći Ritu u 2,10 sati rodila je Otočanka Dragica Cvetković dok u rodilištu vukovarske bolnice u prvim satima Nove godine nije bilo novorođene djece.

Malu Ritu i njezinu majku prigodno je noćas darivao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koji je u novogodišnjoj noći posjetio dežurne zdravstvene djelatnike u vinkovačkoj i vukovarskoj bolnici. Župan je posjetio i Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije te županijsko vatrogasno zapovjedništvo u Vinkovcima, a sretnu Novu godinu i sa što manje intervencija poželio je i djelatnicima javnih vatrogasnih postrojbi u Vukovaru i Vinkovcima.

Pročitano 2729 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija