NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Nova godina dočekana mirno

  • Četvrtak, Sij 01 2015
  • Piše: 
Nova godina Nova godina Foto: HRV

Sretna vam Nova 2015. godina

 Iako možda i najhladnija novogodišnja noć u posljednjih 100 godina, mnogi su je diljem zemlje, unatoč niskim temperaturama, dočekali  na otvorenom. U brojnim su gradovima organizirani dočeci na glavnim gradskim trgovima, a tako je bilo i u Vukovaru gdje su uz živu glazbu građani mogli uživati u novogodišnjem vatrometu. Doček na otvorenom organiziran je i u Vinkovcima, Iloku te u Otoku. 

Novogodišnja noć u našoj  je županiji protekla je mirno i bez zabilježenih incidenata. Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 novogodišnja je noć na našem području protekla mirno te je samo u Prkovcima na jednoj obiteljskoj kući zabilježen požar na dimnjaku koji su ugasili pripadnici Dragovoljnog vatrogasnog društva Ivankovo. Policija nije evidentirala incidente niti značajnije narušavanje javnog reda i mira osim tri prometne nesreće s materijalnom štetom ali bez ozlijeđenih osoba.

Prva beba u 2015. godini rođena je u rodilištu vinkovačke Opće županijske bolnice. Kći Ritu u 2,10 sati rodila je Otočanka Dragica Cvetković dok u rodilištu vukovarske bolnice u prvim satima Nove godine nije bilo novorođene djece.

Malu Ritu i njezinu majku prigodno je noćas darivao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koji je u novogodišnjoj noći posjetio dežurne zdravstvene djelatnike u vinkovačkoj i vukovarskoj bolnici. Župan je posjetio i Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije te županijsko vatrogasno zapovjedništvo u Vinkovcima, a sretnu Novu godinu i sa što manje intervencija poželio je i djelatnicima javnih vatrogasnih postrojbi u Vukovaru i Vinkovcima.

Pročitano 2401 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija