NAJNOVIJE
Proslavljen 200. rođendan skladatelja hrvatske himne

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima održana je svečana akademija kojom je proslavljen 200. rođendan znamenitoga časnika i skladatelja Josipa Runjanina koji je rođen u Vinkovcima 8. prosinca 1921. godine.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:56)
Predstavljen prvi prijevod s latinskoga jezika Petrarcinih pisama

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljen je prijevod knjige pisama glasovitoga talijanskoga renesansnoga književnika Francesca Petrarce.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:01)
Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 18:29)
Valpovo 8.prosinca slavi Dan grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Valpovo je proslavilo Dan grada, a hrvatski predsjednik Zoran Milanović je poručio kako svaka jedinica lokalne samouprave mora imati cilj da izvorni proračun još barem nekoliko puta premaši novcem iz EU projekata, prenosi HINA.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:18)
Milanović u Belišću i Baranjskom Petrovom Selu

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Inkluzivnu kuću Zvono u Belišću i Rehabilitacijski i radno-okupacijski kamp Citadela u Baranjskom Petrovom Selu.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:09)
Potvrđena prva smrt povezana s cijepljenjem

Hrvatska agencija za lijekove potvrdila je prvi smrtni slučaj povezan s cijepljenjem protiv korovairusa, a riječ je o 33-godišnjaku koji je umro nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:04)
Novoizabrani čelnici na edukaciji o Civilnoj zaštiti

Čelnici lokalnih vlasti s područja triju županija u Osijeku se osposobljavaju za poslove Civilne zaštite, a ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut rekao je da je osposobljavanje iznimno važno radi kvalitetnog upravljanja u slučaju izvanrednih događaja.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 16:56)

Prikupljaju se knjige za školu u Račinovcima

Akcija traje do 17. siječnja Akcija traje do 17. siječnja Foto: Lions club Osijek

NC Lions Club Kuna Osijek i Udruga studenata Građevinskog fakulteta u Osijeku organizirali su humanitarnu akciju prikupljanja knjiga za obnovu knjižnice u Osnovnoj školi Ivana Filipovića u Račinovcima koja je pretrpjela velike štete u prošlogodišnjoj svibanjskoj poplavi.

U okviru akcije pod nazivom Knjiga za sve prikuplja se literatura primjerena osnovnoškolskom uzrastu, ali i sve ostale knjige koje će biti darovane Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci i Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima.

Prema riječima Karla Nyarko predsjednika NC Lions Cluba Kuna Osijek ovom humanitarnom akcijom žele pripomoći obnovi knjižnične građe, ali i skrenuti pozornost na važnost školske lektire za obrazovanja učenika o vrijednosti književnih djela te potaknuti mlade da zavole čitanje putem kojeg usvajaju i određene estetske i moralne vrijednosti.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji knjige mogu donijeti u prostore Građevinskog fakulteta na adresama Crkvena ulica 21 i Drinska ulica 16a te u prostore novog i starog Studenskog doma i ostaviti ih u za to predviđene kutije.

Akcija traje do 17. siječnja.

Pročitano 1603 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija