NAJNOVIJE
U Hrvatskoj najmanje novozaraženih u posljednja dva tjedna - 40

U Hrvatskoj je 40 novooboljelih od koronavirusa, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 14:33)
HZMO: U srijedu počinje isplata mirovina za ožujak

U srijedu počinje isplata mirovina za ožujak korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a prenosi Hina.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:44)
Zaplovi Dunavom virtualno

Kako su nakon pojave koronavirusa i zabrane putovanja u turističkoj agenciji Danubiumtuors Vukovar ostali bez turista i ne mogu vodenim autobusom isplovljavati na Dunav, vlasnica agencije Zrinka Šesto kaže da su svim posjetiteljima pripremili virtualne plovidbe Dunavom na internetskoj stranici agencije.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:33)
Novooboljela osoba iz Vukovara nije pokazivala simptome

Komentirajući novi registrirani slučaj oboljele osobe na području Vukovara, ravnateljica OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac jer ispričala kako osoba nije pokazivala simptome, a testirana je u Vinkovcima jer je dolazila u doticaj sa zaraženim osobama.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 13:15)
Neki i dalje krše mjere samoizolacije

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je protekloga vikenda evidentirala sedam dojava o kršenju mjera samoizolacije.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:50)
U Iloku muškarac izgorio u kući

U Iloku je u požaru obiteljske kuće u Ulici Milana Štefanika smrtno stradao njezin vlasnik 59-godišnji građanin Iloka.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:44)
Policija uhitila dvojicu provalnika, jedan maloljetan

U Ulici Blage Zadre u Vukovaru oko 4. travnja provaljeno je u ugostiteljski objekt odakle je iz unutrašnjosti otuđena oprema, odnosno građevinska kolica, hladnjak, pećnica, mlin za kavu i nekoliko neugrađenih nadzornih kamera.

(Ponedjeljak, 06 Travanj 2020 10:42)

Sajam informiranja mladih

Proni_Sajam_informiranja Proni_Sajam_informiranja

PRONI Centar za socijalno podučavanje u okviru projekta Info centar za mlade Vukovar, s ciljem podizanja kvalitete informiranja mladih organizirao je 6. Sajam informiranja mladih Vukovar pod nazivom „VuMi“. Sajam informiranja mladih održao se se u srijedu 29. travnja 2015. godine na Perivoju Miše Barne u Borovu naselju (kod fontane) od 12:00h do 14:00h.

Cilj sajma je i ove godine bio je podizanje razine informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude, načinu uključivanja u iste, te ukazivanje javnosti na potrebu i dobrobit međusobne suradnje u zajednici.

Na ovogodišnjem Sajmu informiranja bilo je predstavljeno 34 izlagača iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. U središtu ovogodišnjeg „VuMi-a“, između ostalog, bila je i promocija kampanje Dislajkam mržnju – Ne govoru mržnje na internetu i predstavljanje projekta četiri ministarstva (MUP RH, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom „Zdrav za 5“.

Kako je na ovaj dan bio i Svjetski dan plesa, otvorenje Sajma bilo je popraćeno plesnim točkama plesne grupe Venere, Mažoretkinjama grada Vukovara, plesnom grupom OŠ Siniše Glavašević i Project-Z Vukovar – Zumbom.

Sajam je u ime Grada Vukovara otvorio Stručni suradnik za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama Siniša Mitrović, a nakon toga je Sajam svečano otvoren koračnicom u izvedbi Gradskog puhačkog orkestra Vukovar.

Ovogodišnji Sajam posjetilo je 200-tinjak mladih i drugih građana grada Vukovara gdje su dobili informacije o različitim programima, projektima i aktivnostima za mlade (mogućnosti uključivanja, popusti, stipendije, posao, volontiranje, usluge, pomoć i sl.) koje su predstavljale različite udruge, institucije i ustanove grada Vukovara.

Ideja organizacije „VuMi“-a potekla je od strane Savjetodavnog odbora Info centra za mlade Vukovar, sastavljenog od predstavnika: Grada Vukovara, Europskog doma Vukovar, Policijske postaje Vukovar – Policije u zajednici i Zavoda za zapošljavanje, područni ured Vukovar.

Motivirani uspješnim realizacijama prethodnih „VuMi“-a, i ove godine smo zajedno krenuli u organizaciju ove aktivnosti, kako bismo istu, koja se do sada pokazala vrlo uspješnom i korisnom za informiranje mladih na našem području, pretvorili u tradiciju.

Organiziranjem VuMi-a PRONI Centar daje svoj doprinos u obilježavanju Europskog dana inforimiranja mladih koji se u Europskoj uniji slavi već više od 25 godina.

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Vukovara.

Pročitano 966 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija