NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Župan Galić: Ovo je najveća humanitarna kriza od Domovinskoga rata

Galić: U ovoj humanitarnoj krizi Vlada je pokazala svoju (ne)sposobnost Galić: U ovoj humanitarnoj krizi Vlada je pokazala svoju (ne)sposobnost HRV

Na današnjoj konferenciji za medije u Tovarniku vukovarsko-srijemski župan Božo Galić je nazvao trenutnu izbjegličku krizu u Tovarnku najvećom humanitarnom krizom u Hrvatskoj nakon Domovinskoga rata.

Galić je prozvao hrvatsku Vladu za nesuradnju i neučinkovitost te dodao kako Vukovarsko-srijemska županija nema financijskih mogućnosti pratiti ovu izbjegličku krizu.

Drži kako je Vlada trebala žurno napraviti plan za rješavanje ove katastrofe te naglasio kako je 1.500 mještana Tovarnika na izmaku snaga pomažući izbjeglicama uz policiju, vukovarsko-srijemski Stožer za civilnu zaštitu i Hrvatski Crveni križ.

Župan je odbacio bilo kakve ideje, planove i želje za gradnjom izbjegličkih kampova u Vukovarsko-srijemskoj županiji te odbacio mogućnost realizacije izbjegličkoga kampa u Blacama a temeljem  vijesti  odaslane medijima, a zatim i povučene, o podizanju 1.200 šatora za izbjeglice u tome naselju  kod Vinkovaca u kojemu su  nekada bili smješteni prognanici u vrijeme Domovinskoga rata. 

Pročitano 1057 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija