NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

"Hrvatska žena" Vukovar i ružičasta vrpca u Vukovaru

Članice Lige protiv raka potsjetile su na preventivne preglede Članice Lige protiv raka potsjetile su na preventivne preglede HRV

Vukovarska Liga protiv raka u suradnji s Hrvatskom ženom Vukovar organizirala je u središtu grada Dan ružičaste vrpce podsjećajući još jednom na opasnost od malignih bolesti, a posebna pozornost ovaj puta usmjerena na rak dojke.

Mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke, a Dan ružičaste vrpce u Hrvatskoj se obilježava prve subote u mjesecu listopadu. "Rak dojke prvi je po učestalosti među ženama u Hrvatskoj. Primarni je zadatak lokalne samouprave podizanje standarda života građana pa stoga Grad Vukovar maksimalno podržava rad svih udruga koje sustavno rade na razvoju kvalitete življenja građana. Podupiranje humanitarnih akcija kao što je ova nije samo naša dužnost nego iskrena želja za poboljšanjem svijesti o prevenciji malignih bolesti," istaknula je pročelnica Živanović.

-Promjena na dojci može se vrlo lako dijagnosticirati već u početnom stadiju što omogućava uspješnije liječenje, kazala je dr. Mirjana Semenić Rutko, članica Upravnoga odbora Lige protiv raka. Ona je dodala kako je najvažnije započeti što prije s pregledima, već oko 30. ako žena već iz obitelji nosi određene nasljedne predispozicije.

 

-Odazovite se svim preventivnim pregledima, pozivima koje šalje Ministarstvo zdravlja jer je to potpuno besplatno za pacijente a umnogome može spriječiti neželjene posljedice., apelirala je dr. Semenić Rutko.

Akcija se provodi u cijeloj Hrvatskoj pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstvom zdravlja.

Pročitano 1542 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija