NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Tko ima sramotan odnos prema Vukovaru i tko manipulira žrtvama?

Penava: Vijenac ministarstva branitelja ostao nepoložen zbog ega ministra Penava: Vijenac ministarstva branitelja ostao nepoložen zbog ega ministra HRV

Gradonačelnik Ivan Penava sazvao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na dva događanja vrlo značajna za žrtvu grada Vukovara u Domovinskome ratu a to su sjećanje na žrtve Sotina 1991. i obljetnica pogibije Blage Zadre.

Mještani prigradskoga naselja Sotin su nakon 24 godine dobili Spomen park žrtvama ubijenima tijekom okupacije ovoga naselja u Domovinskome ratu. Spomenik je u iznosu od preko 750 tisuća kuna u cijelosti financirao grad Vukovar kao i Spomen- obilježje stradanja genral- bojnika Blage Zadre u Kupskoj ulici. Vukovarci do pijeteta svojih žrtava i nakon 24 godine itekako drže, kazao je Penava te nastavio:

- Za razliku od Vlade RH koja ne bira trenutak niti sredstva da zbog nadolazećih izbora napadne Vukovar i njegovu žrtvu i na taj način naše dostojanstvo stavi u drugi plan. Tako su iz meni nerazumljivih razloga odabrali 14. listopada za napad nemajući ni minimum pijeteta kao što ga nisu imali ni prošle godine na 18. studeni kada je u jeku bila predsjednička kampanja, kada je ova Vlada s bivšim predsjednikom u pola protokola polaganja vijenaca napustila groblje i pred grobljem u Vukovaru proglasila pobjednika. Nad kim ili čim, meni ni danas nije jasno. Za razliku od Vlade nama su i 14. i 16 listopada značajni datumi i to su dani kada smo 1991. jako puno izgubili.

Tko ima sramotan odnos prema Vukovaru i tko manipulira žrtvama- pita se Penava.

-Vukovarci su od promjene lokalne vlasti u Vukovaru itekako svjesni promijenjenoga odnosa i odbojnosti koju ova Vlada iskazuje prema Vukovaru. Sve što je bilo normalno i tradiocinalno je funkcioniralo sada je Vukovarcima uskraćeno, pod izgovorom nedostatka sredstava kaže gradonačelnik i kao primjer navodi raščišćavanje ruševina za koje je od Vlade ove godine stigla odbijenica zbog nedstatka sredstava, a koje je do ove godine provodila hrvatska vojska, tretiranje komaraca za što je Vlada nekim gradovima odobrila sredstva od 4,5 milijuna kuna, Vukovaru nije pripala niti lipa, a Grad Vukovar je svoje građane od komaraca štitio sredstvima iz svoga vlastitoga proračuna. Penava je podsjetio i na, zbog štednje, ukinutu promociju polaznika ratnih škola koja se na Dan državnosti tradicionalno održavala u Vukovaru.

Gradonačelnik grada Vukovara naglasio je kako se štedi i na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, 18 studenoga, za kojega ova Vlada protekle godine po prvi puta nije našla sredstva. Dodao je i kako Vukovar sam traži svoje nestale i sam financira postavljanje spomenika svojim herojima i žrtvama.

Penava je prozvao ministra branitelja za kojega kaže kako nije mogao utišati svoj ego i položiti vijenac na obljetnicu smrti velikana Domovinskoga rata Marka Babića nakon Predsjednice RH, nego, kaže Penava, traži pozornost i inzistira na kršenju protokola zbog svoga imena. -Iako ministru branitelja određeni datumi trebaju biti sveti on traži pozivnicu i posebnu pozornost, dodaje Penava.

-Kada svemu tome dodamo nemile slike i događaje izazvane nasilnim postavljanjem dvojezičnih ploča koje dovodi u pitanje višegodišnji trud na uspostavljanju suživota i normalizaciji odnosa među stanovništvom sasvim je jasno tko zapravo ima sramotan odnos prema Vukvoaru i njegovim žrtvama, kazao je gradonačelnik Vukovara.

Gradonačelnik je uputio i apel svima da se suzdrže od manipulacije imenom i simbolikom Vukovara i njegovom žrtvom, a posebno, kaže Penava, na način kako to čini Vlada RH.

 

 

Pročitano 1527 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija