NAJNOVIJE
Božinović najavio oštrije mjere protiv epidemije koronavirusa

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića sa županima u Banskim dvorima najavio je da će Nacionalni stožer do sutra pripremiti oštriji set mjera protiv epidemije koronavirusa koje će stupiti na snagu krajem tjedna i važiti do Božića – prenosi HINA.

(Utorak, 24 Studeni 2020 13:54)
Predstavljeno novo spomen obilježje Domovinskog rata u središtu Vukovara

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava  predstavio je novo spomen obilježje Domovinskoga rata u središtu grada, u području povijesne graditeljske cjeline u ulici J. J. Strossmayera, a riječ je o granati zaostaloj iz rata koja je pronađena u blizini stambenog naselja Olajnica.

(Utorak, 24 Studeni 2020 13:34)
Ante Bulat više nije trener Hrvatskog nogometnog kluba Vukovar 1991

Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991 jesenski je dio prvenstva završio na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice s 30 bodova, sedam manje od vodećeg Belišća. Vukovar je u novo prvenstvo krenuo s potpuno novim igračkim kadrom koji je trebalo uigrati. Igrali su dobro i izgledali sve bolje, a bodovni zaostatak za vodećim ekipama nije zanemariv ali je i dostižan. Ipak, Uprava kluba odlučila se za smjenu trenera, potvrdio je, sada već bivši trener Vukovara 1991 Ante Bulat

– Jučer sam sjeo s vlasnicima i vodstvom kluba i dogovorili smo sporazumni raskid ugovora. Želim sreću i igračima i vodstvu kluba i ovom prigodom bi se zahvalio i vodstvu kluba i svojim pomoćnicima, suradnicima Željku, Tihi i Dariu na velikom iskustvu i lijepom vremenu provedenom u Vukovaru. Od sada ću biti najveći navijač Vukovara, ali to stvarno, iskreno mislim i želio bih da javnost da podršku tim momcima, da da podršku gospodinu Buzovu koji je ušao u tu priču, jer stvarno je priča dobra i mislim da to trebaju svi podržati i „gradski oci“ i cjelokupna javnost Vukovara – rekao je Bulat te dodao  

- Ne tražim alibi, doveden sam da napravim dobru ekipu, mislim da sam bio na dobrom putu. Preuzimam svu krivicu na sebe i stvarno ne mogu ništa zamjeriti vlasnicima i vodstvu kluba na toj odluci, samo mogu reći - hvala ima na ukazanoj prilici. Dao sam sve od sebe i mogu im samo poželjeti sreću. – zaključio je Bulat pred kojim je odmor i analiza dosadašnje igre Vukovara 1991, te očekivanje novih izazova.

(Utorak, 24 Studeni 2020 12:07)
U Hrvatskoj 2.323 novozaraženih koronavirusom, 47 umrlih

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 2.323 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 47 osoba, izvijestili su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Utorak, 24 Studeni 2020 11:53)
Antigenski testovi i u Osijeku, 210 novopozitivnih na koronavirus

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano ukupno 503 uzorka od kojih se 465 odnosi na područje Osječko-baranjske županije, a od njih je 179 bilo pozitivno na koronavirus. Po prvi put u Osijeku su rađena i antigenska testiranja od koji je 31nalaz bio pozitivan, pa je u zadnja 24 sata na području županije utvrđeno ukupno 210 novopozitivnih osoba.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (117), Valpovo (19), Đakovo (15), Našice (4), Beli Manastir (4),Donji Miholjac (3) i Belišće (2). Po šest novopozitivnih osoba ima prebivalište na području općina Antunovac, Čepin i Petrijevci, pet Bilje, po tri Darda i Semeljci,po dvije novopozitivne osobe su s područja općina Čeminac, Draž, Kneževi Vinogradi i Vuka, a po jedna je s područja općina Drenje, Ernestinovo, Gorjani, Koška, Levanjska Varoš, Marijanci, Petlovac, Satnica Đakovačka i Viškovci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 207osoba oboljelih od COVID-19, i to 164osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 32 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 43 pacijenta.

U zadnja 24 sata u Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminulo je šest osoba zaraženih koronavirusom; tri muške osobe (iz Belišća rođen 1954. godine,  iz Valpova rođen 1939. godine i iz Bizovca rođen 1963. godine) i tri ženske osobe iz Osijeka (rođene 1939., 1937. i 1950. godine).

Policija je provela 20 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i jednu po dojavi građana, no svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

(Utorak, 24 Studeni 2020 10:59)
Uz obalu Vuke kod Nuštra pronađene mine

Oko 17 sati 23. studenog, na nezaštićenom mjestu uz obalu rijeke Vuke u području Nuštra, članovi lovačkog društva su pronašli 16 komada mina PMA-3 te ukupno 24 razna upaljača za mine. Posebno opremljen policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je pronađene eksplozivne tvari koje je pohranio u skladište do uništenja. Također 22. studenog, osoba koja je željela ostati anonimno dragovoljno je predala jednu ručnu bombu M-75, koja je pohranjena u skladište do uništenja.

(Utorak, 24 Studeni 2020 10:35)
Na području VSŽ 63 novooboljele osobe, 3 preminule

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata 63 su nove pozitivne osobe na COVID-19 (19 osoba iz Vukovara, 17 iz Vinkovaca, četiri iz Otoka, po dvije iz Ivankova, Negoslavaca i Starih Jankovaca te po jedna iz Andrijaševaca, Babine Grede, Banovaca, Bapske, Bošnjaka, Bršadina, Cerića, Iloka, Jarmine, Lovasa, Markušice, Prkovaca, Soljana, Starih Mikanovaca, Tordinaca, Vere i Županje. Preminule su tri osobe.

(Utorak, 24 Studeni 2020 10:22)

Matea Karlović

Nedjelja, 08 Studeni 2020 14:53
U Vladi je u nedjelju održan sastanak premijera Andreja Plenkovića s članovima Nacionalnog stožera. Odlučeno je kako će se aktualne restrikcije koje postoje primjenjivati do daljnjega.
Subota, 07 Studeni 2020 16:04

HNK Cibalia Vinkovci š.d.d. zaštitio je službeni grb i ime kluba s pravom prvenstva na deset godina.

To znači kako će za svako korištenje imena i grba vinkovačkog nogometnog kluba u reklamne svrhe biti prvo potrebno zatražiti službeno odobrenje Uprave. Kako stoji u priopćenju za javnost, ime ‘HNK Cibalia Vinkovci’ zaštićeno je pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo temeljem Zakona o žigu s pravom prvenstva u razdoblju od 15. svibnja 2020.g do 15.svibnja 2030.g.

Neovlaštena uporaba imena i grba tretirat će se kao povreda autorskih prava i intelektualnog vlasništva te će za posljedicu imati pokretanje postupka kod mjerodavnih institucija, zaključuju u priopćenju iz HNK Cibalia.

Nedjelja, 01 Studeni 2020 10:35
U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata  je  86  novih pozitivnih osoba na COVID-19 (20 osoba iz Vinkovaca, deset osoba iz Vukovara i Županje, sedam iz Ivankova, četiri iz Gradišta, tri iz Gunje, Jarmine te Soljana, dvije osobe iz Tordinaca, Lovasa, Starih Jankovaca i Ostrova te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Berka, Bošnjaka, Cerne, Drenovaca, Iloka, Novih Jankovaca, Novih Mikanovaca, Otoka, Rajevog Sela, Retkovaca,  Srijemskih Laza,  Starih Mikanovaca, Štitara, Tompojevaca, te Vrbanje i dvije osobe s boravištem izvan županije). Preminulih osoba nema. 
Nedjelja, 01 Studeni 2020 10:17

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2179 novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15894. 

Nedjelja, 01 Studeni 2020 10:13

U zadnja 24 sata pozitivan nalaz na koronavirus utvrđen je za 171 osobu s područja Osječko-baranjske županije, a testirano je ukupno 444 uzoraka, i to 342 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 102 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ. Na žalost, jučer su preminule dvije muške osobe iz Osijeka, obje hospitalizirane u Respiracijskom centru KBC-a. Rođeni su 1937., odnosno 1948. godine, a uz COVID-19 imali su i druga teža oboljenja.

Najviše pozitivnih nalaza ima u Osijeku (56), odnosno 69 s prigradskim naseljima (Josipovac šest, Tenja četiri i Višnjevac tri osobe). Slijede Đakovo 14 (23 s prigradskim naseljima Piškorevci osam i Široko Polje jedna osoba), Valpovo 11 (14 s prigradskim naseljima Marjančaci, Nard i Šag), Belišće osam (11 s prigradskim naseljima Gat dvije osobe i Bistrinci), Donji Miholjac šest (sedam s prigradskim naseljem Rakitovica), Našice i Čepin po šest ,a po tri osobe imaju Darda i Selci Đakovački.

Po dvije novozaražene osobe su iz Ernestinova, Forkuševaca, Josipovca Punitovačkog, Semeljaca, Trnave i Vrbice,a po jednu imaju Antunovac, Beli Manastir, Breznica Đakovačka, Brođanci, Čamagajevci, Dalj, Golinci, Kneževi Vinogradi, Koritna, Kućanci, Kunišinci, Ladimirevci, Niza, Petrijevci, Podgajci Podravski,  Podolje, Satnica i Vladislavci.

Novopozitivnim osobama jučer je obuhvaćeno 43 naselja.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 112 osoba koje su oboljele od COVID-19 od kojih je 20 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 14 pacijenata oboljelih od COVID-a.

Prema podacima pristiglim u Zavod za javno zdravstvo OBŽ samoizolacija je u zadnja 24 sata određena za 12 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom je ukupno 3.451 osoba.

Policija je provela 19 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi, međutim kršenje te mjere utvrdila je nakon provjere dojave građana za dvije osobe iz Našica.

Nedjelja, 01 Studeni 2020 10:07

Kratka svjetla na vozilu od danas moraju biti upaljena i tijekom dnevne vožnje ili vozači riskiraju kaznu od najmanje 300 kuna.

Nedjelja, 01 Studeni 2020 06:16
Blagdan je Svih svetih, dan kojim Katolička crkva slavi kanonizirane svece te one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života, a nisu kanonizirani.
Subota, 31 Listopad 2020 11:08

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 71 nova pozitivna osoba na COVID-19 (20 osoba iz Vukovara, deset iz Županje, osam iz Vinkovaca, šest iz Bogdanovaca, četiri iz Tovarnika, tri iz Borova, tri iz Nuštra, dvije iz Bošnjaka, dvije iz Markušice, dvije iz Ostrovate po jedna osoba iz Babine Grede, Iloka, Negoslavaca, Rajevog Sela, Rokovaca, Strošinaca, Štitara te jedna osoba iz Vrbanje i tri s boravištem izvan županije). Preminulih osoba nema.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija