NAJNOVIJE
Gradonačelnik Penava obišao novo igralište u Borovu naselju

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uz zamjenika Marjana Pavličeka, pročelnika upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, socijalnu politiku i civilno društvo Dražena Kobaševića te ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti Vukvoar Ivana Szaboa obišao je novo igralište na trgu Dražena Petrovića u Borovu naselju. Tom prilikom gradonačelnik je rekao kako je Draženov trgo dobio jedna sasvim novi izgled. 

– Svi ćemo se složiti kako je ovo jedna sasvim novi izgled trga Dražena Petrovića što nam je i bila namjera kada smo kretali u ovaj projekt uređenja. Nitko nije radosniji od nas u ovome trenutku i djece koja već koriste sadržaje novog igrališta i to je najvažniji znak kako je sam koncept ovoga igrališta pun pogodak, kaže Penava.

Igralište je sastavljeno od četiri različite cjeline koje su namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta, rekreativcima i građanima treće životne dobi, a osim samog igrališta projekt je uključivao i uređenje površine ispred sportske dvorane.

–Riječ je o nekoliko tisuća metara kvadratnih uređene površine i stoga je cijena samog projekta bila velika. Cijeli projekt iznosio je osam milijuna i sto tisuća kuna. Uspjeli smo zatvoriti financijsku konstrukciju zahvaljujući fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara koji je u najvećem djelu financirao projekt. Zahvaljujući Fondu, Gradu Vukovaru, odjelu za komunalne djelatnosti, odjelu za društvene djelatnosti i ustanovi za sportske objekte imamo pristup jednom modernom sadržaju u gradu Vukovaru koji se jako dobro uklapa i sa postojećim sportskim centrom, a time je ovaj dio grada postao doista reprezentativan, rekao je Penava.

Nove sadržaje na Trgu Dražena Petrovića komentirao je i ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.

- Sportski objekti bili su zaduženi za koncept samog igrališta, a htjeli smo igralište prilagoditi različitim životnim dobima i na igralištu svatko može pronaći neku tjelesnu aktivnost za sebe. Sprave su zaista moderne i uz plivalište, dvoranu i nogometni stadion mislimo da će ovo u budućnosti postati najfrekventinije mjesto u gradu, zaključio je Szabo.

(Petak, 18 Rujan 2020 18:42)
Promocija prvostupnika veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar

U Studentskom domu Leopold u Vukovaru održana je 24. svečana promocija stručnih prvostupnika i 3. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar. Promovirano je 94  prvostupnika javne uprave, trgovine i fizioterapije i diplomiranih fizioterapeuta.

(Petak, 18 Rujan 2020 14:34)
Održana Početna konferencija EU projekta Drugi dom

U vukovarskome Hotelu Lav održana je Početna konferencija EU projekta Drugi dom. Riječ je o projektu kojega je sufinancirala Europska unija u cjelokupnome iznosu od oko 1,5 milijuna kuna.

(Petak, 18 Rujan 2020 12:22)
OBŽ: pet novozaraženih, umrla covidom zaražena 79-godišnjakinja

Osječko-baranjski Stožer civilne zaštite je izvijestio da je od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umrla 79-godišnjakinja iz Osijeka koja je imala više kroničnih bolesti.

(Petak, 18 Rujan 2020 12:01)
Sve je više alkoholiziranih vozača, policija najavljuje pojačani nadzor prometa

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju kako je praćenjem događaja i represivnih postupanja policijskih službenika u prometu na cestama, evidentan trend povećanja upravljanja vozilima s prisutnošću alkohola u organizmu. U policijskome priopćenju tim povodom stoji:

(Petak, 18 Rujan 2020 10:49)
Stožer: 234 novozaraženih, šest umrlih, u VSŽ 11 novozaraženih, jedna osoba umrla

U posljednja 24 sata zabilježena su 234 nova slučaja zaraze koronavirusom te je ukupan broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj trenutno 2100, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite, javlja Hina.

(Petak, 18 Rujan 2020 10:46)
U Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivna četiri učenika i dva prosvjetna djelatnika

U Vukovarsko-srijemskoj županiji koronavirusom su zaražena četiri učenika i dva prosvjetna radnika, a u samoizolaciji je devet razreda sa 156 učenika, potvrdila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić.

(Petak, 18 Rujan 2020 09:53)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Četvrtak, 17 Rujan 2020 18:45

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Vukovaru položeni vijenci

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara 2003., obilježen Dan vukovarskih branitelja.

Obilježen je i Međunarodni dan  nestalih osoba kao i godišnjica posljednje velike razmjene logoraša u Nemetinu

Obilježena 13. godišnjica smrti hrvatskoga branitelja Marka Babića

Braniteljski info uređuje i vodi Valerija Lozančić

Četvrtak, 03 Rujan 2020 15:25

U okviru VukovART festivala u Art Corneru održana je radionica pirografije. 

Pirografija je umjetnost oslikavanja drvenih površina paljenjem, a za oslikavanje potrebna je fotografija prema kojoj će se oslikavati, pirograf, drvena podloga i talent za crtanje.  Radionicu je vodio Vukovarac Dario Krajinović koji se osim pirografije bavi i izradom tetovaža, pircinga i oslikavanjem zidova.
- S pirografijom sam amaterski krenuo prije desetak godina, a sada mi je to posao – kaže Krajinović dodajući kako je pirografija jedna od najtežih tehnika, spor proces puno teži od običnog crtanja.
- Najteže je oslikati portret. Sjene ovise baš o svemu - visini temperature, jačini pritiska, brzini oslikavanja i sve te faktore treba pravilno kombinirati – poručuje Krajinović.

Filip Mrvelj

Nakon radionice pirografije street art umjetnik Filip Mrvelj održao je radionicu digitalnog slikanja.
-Digitalno slikanje ima jedan sasvim drukčiji pristup i omogućava, odnosno olakšava neke stvari koje nisu moguće ili jednostavne s klasičnim crtanjem, odnosno s klasičnim priborom i tehnikama. Mlade ću upoznati s programima i opremom koji se koriste pri digitalnom slikanju, a nakon toga ćemo zajedno crtati koristeći različite alate – rekao je Mrvelj.

Radionice je pratilo dvadesetak mladih..

Četvrtak, 03 Rujan 2020 13:12

Nakon ljetne stanke, održana je redovita koordinacija  predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i izvođača radova vezano uz tijek obnove Osnovne škole Nikole Andrića.

Srijeda, 02 Rujan 2020 14:03

U Osnovnoj školi Mitnica u tijeku je VIVA škola filma – Hrvatska. Riječ je o projektu  koji je pokrenut prema licenci VIVA festivala iz Sarajeva, a u okviru kojega mladi polaznici kroz predavanja, vježbe, snimanja i montažu stvaraju dokumentarni film o sebi, svojoj okolini ili događajima.

Utorak, 01 Rujan 2020 17:25

Povodom početka pedagoške godine, zamjenica gradonačelnika posjetila dječji vrtić Vukovar 1
OŠ Dragutina Tadijanovića postaje Regionalni obrazovni centar
U Hrvatskoj 145 novopozitivnih osoba koronavirusom, jedna osoba preminula

Dnevnik 2 uređuje i vodi Matea Karlović

Utorak, 01 Rujan 2020 14:28

Povodom početka pedagoške godine zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević posjetili su Dječji vrtić Vukovar 1, Područni objekt Mitnica te mališane darivali slatkišima.  

Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 17:35

Jedna od tema Koordinacije  župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije je provedba mjera za sprječavanje širenja koronavirusa

Povodom Međunarodnog dana nestalih odana počast nestalima tijekom Domovinskoga rata

U Hrvatskoj 146 novozaraženih koronavirusom, dvije osobe preminule

Dnevnik 2 uređuje i vodi Valerija Lozančić

 

Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 10:58

Tijekom posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirao je 220 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus. Novopozitivne osobe su s područja općina Čepin, Marijanci i Viškovci. U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 18 osobao d kojih je jedna na respiratoru. Na žalost, jedna oboljela osoba jučer je preminula (muškarac, iz Osijeka, rođen1949. godine, koji je, osim što je bio zaražen koronavirusom imao i drugih kroničnih oboljenja).

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija