Ispiši ovu stranicu

Najavljujemo 16. Novinarsko-književnički susret Grad - to ste vi

Ilustracija Ilustracija

U spomen na Sinišu Glavaševića, novinara, urednika, ratnoga izvjestitelja i književnika koji je 20. studenoga 1991. godine mučki ubijen na Ovčari, Hrvatski radio Vukovar, Gradska knjižnica Vukovar i Društvo hrvatskih književnika po 16-ti put će u okviru Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. organizirati program Novinarsko-književnički susret Grad - to ste vi!

Cilj je manifestacije na najprimjereniji način čuvati uspomenu na Sinišu Glavaševića i sve žrtve u Domovinskome ratu, čuvati ih od zaborava da se sličan zločin nikada i nigdje ne ponovi. Poseban naglasak stavlja se na dimenzije zločina na Ovčari gdje su žrtve bile ranjenici i civili iz vukovarske bolnice.

Ovogodišnji program Novinarsko-književničkog susreta Grad - to ste vi! održat će se tradicionalno 20. studenoga 2020. godine pod sloganom "GLAS KOJI NE ŠUTI - Glas koji se čuje!". Zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom događaj će se u cijelosti odvijati u radijskom eteru Hrvatskog radija Vukovar.

06. PROGRAM

Riječ je o posebnom 24 satnom programu kojim se na simboličan način Siniša Glavašević vraća njegovom Vukovaru putem radio valova i to upravo na dan kada je brutalno ubijen na Ovčari 1991. godine.

U noćnom programu Hrvatskog radija Vukovar u trajanju od 00:00 sati do 06:00 sati približit ćemo vam bogatu radijsku arhivu iz ratne 1991. godine. Riječ je o snimkama koje imaju neprocjenjivu vrijednost, posebice promatramo li ih u kontekstu vremena u kojemu su nastajale.

Jutarnji i dnevni radijski program bit će orijentiran na "Sinišino nasljeđe" budućim naraštajima, kako novinara, tako i mladih generacija Vukovaraca. Cjelodnevni radijski program obogatit će radio-mostovi u suradnji s drugim radijskim postajama diljem naše domovine.

Predvečernji radijski program posvećen je Sinišinoj zbirci "Priče iz Vukovara" u kojemu će slušatelji čuti Glavaševićeva prozna djela ispunjena bezgraničnom ljubavlju i iskrenošću prema gradu i prijateljima.

Večernji radijski program s početkom od 20:00 sati do 24:00 sata rezerviran je za brojne specijalizirane emisije o Siniši Glavaševiću, ratnoj novinarskoj i tehničkoj ekipi Hrvatskoga radija Vukovar, nastanku naše medijske kuće te ratnoj propagandi Radiotelevizije Beograd.

Osim Siniše Glavaševića, u agresiji na Vukovar 1991. poginuli su i djelatnici Hrvatskog radija Vukovar - Stjepan Penić, Vladimir Levar, Branko Polovina i Zdenko Purgar. Radijski eter na najprimjereniji način progovarat će i ovim hrabrim ljudima.
03. PLAKAT

IZLOŽBA U GRADSKOJ KNJIŽNICI VUKOVAR
Gradska knjižnica Vukovar od 16. do 27. studenoga organizirat će izložbu dokumentarnih fotografija "Retrospektiva „Grad to ste Vi!“ – novinarsko književnički susreti".

Izložba fotografija na dostojanstven i prigodan način predstavlja najznačajnije goste - novinare i književnike, te znanstvenike koji su izlagali posljednje četiri godine na novinarsko - književničkim susretima u Gradskoj knjižnici Vukovar povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

04. IZLOŽBA

Izložbu čini dvadeset fotografija u boji postavljenih u prostoru knjižnice eminentnih osoba iz novinarskog svijeta i izravnih sudionika strašne 1991. godine na Hrvatskom radiju Vukovar kao što su Andrija Jarak, Ivana Petrović, Zoltan Kabok, Hloverka Novak-Srzić, Josip Esterjher, Alenka Mirković – Nađ i drugi.

Pročitano 2976 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Ne propustite

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac