Održan 2. Međunarodni znanstveno-stručni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu"

Sudionici stručno-znanstvenog skupa Sudionici stručno-znanstvenog skupa Foto: Valerija Lozančić
U Vukovaru je održan drugi po redu dvodnevni Međunarodni znanstveno-stručni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu". 
Skup je Veleučilište Lavoslava Ružičke organiziralo povodom  početka nastave za studente prve generacije novog specijalističkog diplomskog stručnog studija „Preventivna fizioterapija". Stručnjaci iz područja biomedicine i kinezilogije održali su na stručnome skupu desetak predavanja, a jedno od njih pod nazivom   „Tjelesna aktivnost je faktor zdravlja" održao je profesor medicine i kineziologije Stjepan Heimer koji je istaknuo kako tjelesna aktivnost stanovnika Hrvatske nije zadovoljavajuća. - Isprika da nemamo dovoljno vremenena za tjelesnu aktivnost nije opravdana, svatko može tri puta dnevno odvojiti po 10 minuta za neki oblik vježbanja. Tjedno je dovoljno 150 minuta vježbanja, a to može biti i vožnja biciklom, trčanje, plivanje ili neka slična aktivnost, rekao je Heimer. Dodao je kako je situacija kod djece ipak bolja zbog tjelesnog odgoja u školama.  
Dekan Veleučilišta Mirko Smoljić izrazo je zadovoljstvo otvaranjem  novog specijalističkog  diplomskog stručnog studija „Preventivna fizioterapija" na koji je upisnao 40 studenata, od kojih je 30 redovnih. Predavanja počinju 7. studenoga. 
- Pogram studija ocijenjen je kao iskorak u području fizioterapijskog obrazovanja jer je riječ o inovativnom studijskom programu koji će studentima pružiti nova znanja na području biomedicinskih i kinezioloških znanosti, odnosno prevenciji i rehabilitaciji u sportu, rekreaciji i wellnesu. Na taj smo način ostvarili dio naših planova.  U skorijoj budućnosti planiramo pokrenuti još jedan specijalistički studij koji bi bio nastavak na studij trgovine i javne uprave, a također pripremam i pred diplomski studijski program u području biotehnologije vezan uz proizvodnju i  preradu voća i povrća, rekao je Smoljić.
Pročitano 1666 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase