NAJNOVIJE
Od ponedjeljka predaja zahtjeva za potpore za očuvanje radnih mjesta za srpanj

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je kako će prijave za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta za srpanj zaprimati od ponedjeljka.  

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:57)
Slavonski Brod: sletio autobus, tri osobe preminule, desetci ozlijeđenih

U nedjelju oko 6.20 sati, na autocesti A3 kod Slavonskog Broda dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka s prometnice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:55)
U Privlaci se planira izgradnja knjižnice i čitaonice

U Općini Privlaka u tijeku je postupak savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za projekt izgradnje narodne knjižnice i čitaonice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:27)
USKOK podigao prijavu protiv trojice policajaca s područja Slavonskog Broda

USKOK je podigao prijavu protiv tri policajca s područja Slavonskog Broda koji su kazne naplaćivali u višim iznosima u odnosu na visinu kazne koju su počinitelji prekršaja stvarno trebali platiti.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:06)
Poticajne obiteljske i populacijske mjere za poboljšanje obiteljskog standarda

Središnji državni ured za demografiju i mlade prioritetno provodi poticajne obiteljske i populacijske mjere za potpore i olakšice roditeljima u cilju poboljšanja obiteljskog standarda.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:01)
Petrinjsko područje zatreslo 3,8 po Richteru

Petrinjsko je područje zatresao u subotu u 15.43 sata prilično jak potres magnitude 3.8 prema Richteru, izvijestili su iz hrvatske Seizmološke službe.

(Subota, 24 Srpanj 2021 17:41)
MORH: Obilježena druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog

Druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog, koji je kao pripadnik hrvatskog kontingenta u NATO misiji u Afganistanu umro od ozljeda zadobivenih u napadu na vozilo u Kabulu, obilježena je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u subotu na groblju „Markovo polje“ u Sesvetama, prenosi HINA.

(Subota, 24 Srpanj 2021 14:44)

PRONI centar za socijalno podučavanje provodi program "Prevenko"

PRONI centar za socijalno podučavanje provodi program naziva “Prevenko“ s učenicima 8. razreda osnovnih škola.

Program za cilj ima  doprinijeti suzbijanju i sprječavanju pojave ovisnosti među djecom i mladima te eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti na području Vukovarsko-srijemske županije i započinje se s provedbom ciklusa radionica s učenicima 8. razreda OŠ Negoslavci, OŠ Mitnica te OŠ Nikole Tesle Mirkovci na temu prevencije ovisnosti.

Ciklus tematskih radionica, koje će obuhvatiti 4 vrste ovisnosti – alkohol, droge, moderne tehnologije i kockanje, imaju za cilj podići razinu svijesti i informiranosti učenika o ovisnostima i štetnostima koje uzrokuju te potaknuti ih na aktivnu ulogu u provedbi preventivnih programa u školi temeljenu na vršnjačkoj metodologiji.

Ciklus radionica započeo je 21. rujna u OŠ Negoslavci, a isti provode djelatnici PRONI Centar za socijalno podučavanje. Početkom listopada ciklusi radionica održat će se u OŠ Mitnica te OŠ Nikole Tesle Mirkovci, a potom će uslijediti priprema učenika za provedbu vršnjačkih kampanja u školama koje će se provesti tijekom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15.studenog do 15.prosinca. Inače, program „Prevenko“, u trajanju od 3 godine provodi se u partnerstvu i suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama – OŠ Mitnica, OŠ Nikole Tesle Mirkovci i OŠ Negoslavci, Policijskom upravom Vukovarsko-srijemskom, Udrugom za borbu protiv ovisnosti “NE–ovisnost” iz Osijeka te Vijećem za prevenciju Grada Vukovara, a nositelj programa je PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Pročitano 360 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija