NAJNOVIJE
Trut: poginulo je devet putnika i jedan vozač

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut rekao je kako je od osmero teže ozlijeđenih četvero operirano, a da su ostali ozlijeđeni u obradama - neki su lakše, a drugi teže ozlijeđeni,

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 11:44)
Plenković: U mislima smo s obiteljima žrtava i kosovskim narodom

O teškoj nesreći na Twitteru se oglasio premijer Andrej Plenković, čiju izjavu prenosimo u cijelosti.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 11:18)
U prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda deset poginulih i više desetaka ozlijeđenih

Prema trenutno dostupnim informacijama, u nesreći koja se dogodila u nedjelju u jutarnjim satima na autocesti A3 kod Slavonskog Broda poginulo je deset osoba, više je desetaka ozlijeđenih osoba.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 10:43)
Od ponedjeljka predaja zahtjeva za potpore za očuvanje radnih mjesta za srpanj

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je kako će prijave za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta za srpanj zaprimati od ponedjeljka.  

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:57)
Slavonski Brod: sletio autobus, tri osobe preminule, desetci ozlijeđenih

U nedjelju oko 6.20 sati, na autocesti A3 kod Slavonskog Broda dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka s prometnice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:55)
U Privlaci se planira izgradnja knjižnice i čitaonice

U Općini Privlaka u tijeku je postupak savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za projekt izgradnje narodne knjižnice i čitaonice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:27)
USKOK podigao prijavu protiv trojice policajaca s područja Slavonskog Broda

USKOK je podigao prijavu protiv tri policajca s područja Slavonskog Broda koji su kazne naplaćivali u višim iznosima u odnosu na visinu kazne koju su počinitelji prekršaja stvarno trebali platiti.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:06)

Polupodzemni spremnici u Vukovaru ukrašeni su dječjim crtežima i eko-porukama

Polupodzemni spremnici u Vukovaru ukrašeni su dječjim crtežima i eko-porukama Foto: Marija Molnar

U suradnji Grada Vukovara i Dječjih vrtića Vukovar I i II  proveden je projekt  oslikavanja polupodzemnih spremnika eko-naljepnicama. U projektu pod nazivom Veliki svijete eko-poruke šalje ti dijete,  sudjelovali su vrtići na način da su djeca svojim crtežima uputila eko-poruke svijetu i odraslima.  Iz mnoštva dječjih radova odabrano je šest uzoraka/crteža s eko-porukama koji su postavljeni u formi naljepnica na sve polupodzemne spremnike u gradu, a kojih je ukupno 92. Vrijednost projekta je 10.925,00 kuna s PDV-om. U gradskoj četvrti Olajnica vrtićancima su naljepnice na spremnike pomogli postaviti gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček.

-Ideju smo dobili od naših prijatelja i kolega iz Makarske, grada s kojim imamo potpisanu povelju o prijateljstvu jer nam se svidio takav način buđenja i razvoja ekološke svijesti kod najmlađih. Osim likovnih uradaka na temu ekologije, zelenila, zdravog života i održivog razvoja,  djeca su uz pomoć svojih teta u vrtićima osmislila i poruke svima nama da vodimo brigu o okolišu i planetu Zemlji. To je ipak, s aspekta budućnosti više njihov planet nego naš. Sve poruke na crtežima na tragu su očuvanja Zemlje i brige za okoliš – istaknuo je gradonačelnik Penava.

Pohvalio je i stalni rad s djecom na odvajanju otpada kroz različite projekte u vukovarskim vrtićima i osnovnim školama. Inače Dječji vrtić Vukovar 1 proglašen je najboljim vrtićem u Hrvatskoj i ima status eko-vrtića. Od škola taj status imaju Gimnazija Vukovar i OŠ Blage Zadre. 

 

 

Pročitano 178 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija